• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Nekem milyen frizura állna jól?

Vannak hölgyek, akik nem elégedettek frizurájukkal, és legszívesebben elmennének egy átváltoztató szalonba. Pedig elképzelhető, hogy saját fodrászukkal is tudnának váltani, ha a fejformájuknak megfelelő hajviseletet választanak. Ehhez próbálunk ötletet adni az Extra Frizura segítségével.

A szögletes fejformához előnyösek a lágy formák. A haj lágyan körberingja az arcot, enyhítve a szögletes arcforma szigorú jellegét. A lépcsőzetes hajvágás, a homlokba hulló tincsek és a hullámos haj előnyösen lágyítják a vonásokat. A felfelé pöndörödő frufru megrövidíti a magas homlokot. A hajtincsek végét dúsítsák hajformázó viasszal – így laza ellentétet képeznek az arc erős csontjaival. A világos tincsecskék ragyogó csillogással töltik fel és fellazítják a hajat. A frizura lehetőleg mutatkozzon olyan lazának, amilyennek csak lehet.
A szögletes arcformának előnytelen a merev hajformázás. A szorosan hátrazselézett vagy hátrafésült frizuráktól még szigorúbbnak tűnik az arc. Jobban teszik, ha lazán hátrakötik a hajukat, hogy néhány tincs a homlokba hullhasson és így lágyulhassanak az arcélek. A teli frufru, a középen elválasztott haj és a lapos apródfrizura különösen szigorúan és mereven hat.
Akinek kerek arca van, és azt vékonyabbnak szeretné látni, annak oldalt dús, lágyan aláhulló, lépcsőzetesen vágott hajra van szüksége. Az optimális haj legalább állig, de inkább vállig érő hosszúságú. A lépcsőzetesen nyírt haj ferdére vágott, oldalt lazán az arcba hulló tincsekkel keskenyíti az arcot. A lezser oldalválasztéktól is lényegesen lágyabbnak tűnnek a széles arccsontok. A ritkítottan lépcsőzetes hajvágás enyhíti az arc teltségét, a laposan megformázott hosszú haj nyújtja az arcot, míg az egyenes kontúrok kiegyenlítik a kerek formákat. Alapszabály, hogy a fejtetőn legyen maximálisan dús a haj, oldalt pedig kevés.
A kerek arcú nőnek jobb kerülni a tupírozott és felpolcolt frizurákat. De a lapos frufru, a kompakt környírás vagy a nagyméretű loknik is túlzottan körbefogják az arcot, mely ezáltal még teltebbnek hat. Ha szívesen hordanak középen elválasztott frizurát, ügyeljenek arra, hogy a haj legalább vállig érő legyen.
Az ovális arcú hölgyeknek előnyösek a divatos oldalhullámok vagy az édesen kócos frizura, magasra tűzve vagy nőiesen hátrafogva, simán, röviden vagy hosszan – szinte semmi sincs, ami ne állna jól. Ha a haj túl lapos, ideálisak a könnyed hullámok. Dúsabb lesz tőlük a haj, s a tincsek teltséget csalnak a frizurába. A lendület a magas homlokú és hosszú arccsontú, illetve állú nők varázsigéje. Számukra a körkörösen lépcsőzetesre vágott haj az optimális, oldalt pimasz tincsekkel és könnyed, telt frufruval. Javasoljuk, hogy a fejtetőn főnözzék hátrafelé a hajukat, mert ez extra lendületet és dússágot ad neki.
Az ovális arcúak a fejtetőt semmi esetre se hangsúlyozzák, ezért aztán vegyenek búcsút az elválasztott frizuráktól. Mert mindegy, hogy középen vagy oldalt választják el a hajukat, mindenképp tovább hosszítja az arcukat. Éppúgy, mint a túl hosszú, sima haj, mellyel ugyanis az arányok túlságosan lefelé tolódnak. A magasra tűzött hajat nem szabad túl szorosan a fejhez fésülni. Húzzák inkább az ujjaikkal lazán hátra és húzzanak néhány tincset az arcukba. Vad: a hullámos sörény mindjárt kerekebbé teszi az arcot. Akinek nincsenek természetes hullámai, tekerje a haját kisebb csavarókra.
Negyedik típus a karakteres arc: széles homlok, keskeny, szinte hegyes állal. Számára előnyös a lazán aláhulló haj, szinte simogatja az arcot. A tépett frufru ideális az arányok kiegyenlítéséhez. A lendületes, lágy hullámok is puhábbá teszik a kemény kontúrokat. Az áll körüli dús frizura kiegyenlíti a fej enyhe háromszög formáját. Különösen szép hozzá a lépcsőzetesen nyírt, félhosszú bubifrizura, kifelé fésült hajvéggel. A telt, hosszú frufru szép ellentéte a keskeny állnak és optikailag rövidíti az arcot. Javasoljuk, hogy körkefén főnözzék formára a hajukat, majd rögzítsék némi hajlakkal. Előnyösek a pimaszul homlokba hulló tincsek is, melyek hozzásimulnak az arc természetes vonalaihoz.
Minél jobban érvényre jut a fedőhaj, annál előnytelenebbül hozza előtérbe a hegyes arcformát. Ezért kerüljék a mélyen lelógó oldalrészeket és rövid hajat, melyek a fejtetőt hangsúlyozzák. Alapvetően érvényes: felül kevesebb, alul több! A zselézett frizurák nem nyerők. Az előnyös laza frizurához inkább az ujjaikkal borzolják fel hajukat, mindig a tövénél megemelve.

Címkék: Frizura