• Szűrések beállítása
 • Szerző szerint
 • Címke szerint
 • Dátum szerint
szűrés adott napra:
vagy
szűrés időintervallumra:
-tól
-ig
 • ápr
  23
  Megújuló Tokaj-vidék
  20
  18

  Kastélyok, műemlék épületek, vallási helyszínek és történelmi utcarészek is megújulnak a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi helyszíneinek fejlesztése című projekt keretében.

 • ápr
  23
  Még várakozunk
  20
  18

  Három és fél év: nagyjából ennyit késtek tavaly a magyar vonatok. Összesen 1 831 556 perccel később érkeztek meg, mint ahogyan az a menetrendben szerepelt – derült ki a MÁV adataiból, amelyeket az Indexnek küldtek el, miután a lap közérdekű adatigényléssel fordult a cégóriáshoz.

 • ápr
  23
  Nagyik is űzik, de mégse
  20
  18

  A DIGITALIZÁCIÓ, a technika a sportot sem hagyja érintetlenül. Már van olyan ága, amelyik földrajzi helytől függetlenül játszható: az elektronikus sport a digitális térben zajlik. Március végén Budapesten rendezték a Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia közötti első nemzetközi e-sport bajnokságot, V4 Future Sports Festival címmel. Művelőinek és…

 • ápr
  23
  Akár a sarki krimóban
  20
  18

  Példátlan mélységekbe süllyedt James Comey, az FBI tavaly elbocsátott igazgatója és Donald Trump amerikai elnök nyilvánosság előtt zajló párbeszéde. Comey egy célját már elérte: sikerült nagy reklámot csapni a washingtoni elitről és Trumpról szóló könyvének.

 • ápr
  22
  Soha véget nem érő háború
  20
  18

  SZÍRIÁBAN MÁRCIUS 15-ÉN volt hét éve, hogy kitört a polgárháború. A harcoknak eddig több mint 400 ezren estek áldozatul, 11 millió ember kényszerült elmenekülni otthonából, szíriaiak milliói élnek a környező országok menekülttáboraiban. A véres évfordulót követően nem sokkal újabb vegyifegyver-támadás történt a főváros közelében. Az országban kialakult…

 • ápr
  22
  Türelemüvegtől a vámpírölőig
  20
  18

  AZ EGRI RÉGISÉGVÁSÁR szervezőjeként sokan jól ismerik már Galyó Bélát, aki most új látványossággal rukkolt elő. A százéves minivarrógéptől az ivócsanakon át a spárgafogóig ezernyi tárgyat csodálhatunk meg az újonnan megnyílt Egri Látványtárban, és remek históriákat is hallunk a szenvedélyes gyűjtőtől.

 • ápr
  22
  Névjegyük a terror
  20
  18

  A MAGYAR TÖRTÉNELEM legnagyobb arányú emberveszteségét az alig több mint egy évig tartó tatárjárás okozta 1241–42-ben. A muhi csata után a mongolok feldúlták és kirabolták az országot. Az utóbbi másfél évtized régészeti feltárásai megerősítik a korabeli beszámolók állításait a hódítók kegyetlenségéről.

 • ápr
  21
  Hazarepül a feldobott kő
  20
  18

  MONUMENTÁLIS DOKUMENTUMFILMJEI történelmi múltunk lényeges mozgóképes lenyomatai; operatőrként és rendezőként lírai szépségű, bátor hangvételű magyar játékfilmek kötődnek a nevéhez. Több mint tíz éve forgatott utoljára, senki nem kérdezi tőle, lapul-e forgatókönyv a fiókjában. A Nemzet Művésze, a Magyar Mozgókép Nagy mestere, a Magyar Művészeti Akadémia…

 • ápr
  21
  Elárvult többség?
  20
  18

  Együtt vonult utcára idős és fiatal, jól megfért egymás mellett a magyar, az európai uniós és az Árpád-sávos zászló is. A hétvégén tömegek tüntettek a hamarosan megalakuló negyedik Orbán-kormány ellen.

 • ápr
  20
  Túl a csirkepaprikáson
  20
  18

  A BUDAPESTI SEASONS BISTRO hazánk egyetlen olyan étterme, ahol a nálunk még újdonságnak számító, de Spanyolországban már régóta népszerű Josper kemencével sütik a húsokat. A kemence és a grillsütő egyvelegének köszönhetően magas, akár 500 Celsius-fokos hőmérsékleten, egyszerre faszénen grillezhetnek és pörkölhetnek anélkül, hogy az alapanyag megégne vagy…