• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Az én képernyőm: Celebcunami készülődik

Szerző: Ujlaki Ágnes
Véget ért a nyári szezon ismétléses sivatagi időszaka. A két nagy kereskedelmi tévécsatorna előrukkolt őszi műsortervével. Hát…

A lényeg: minden eddiginél több celebet tolnak. Főzni, ugrálni, vetélkedni, hülyülni fognak reggel, délben, este: lesz (sőt már van is) Győzike, Bíró Ica, Cinthya Dictator és mindenki más, aki arról híres, hogy híres. Az egyéb pornó- és reality szereplőkről ne is beszéljünk. Ők azt hiszik magukról, hogy valakik, mert sáros lében fetrengenek, a készítők meg azt hiszik, hogy ez vicces – a néző meg csak néz kigúvadt szemekkel. Vagy netán van valaki, aki ezen tud nevetni? Mármint a két műsorvezetőn, Till Attilán és Majkán kívül, mert ők láthatóan remekül szórakoznak. Egyébként jól csinálják, jól kiegészítik egymást, s remekül égetik a bódult hírességeket. Bár nem értem, hogy az okos, tehetséges Tillát miért strapálják le ilyenekkel. Hacsak nem a három gyermeke okán…

Lesz a fentieken kívül még rengeteg minden a Tv2-n. Pimasz úr megint ott alszik, Liptai és Kasza tovább robbantgat. Kasza egyébként folytatja műsorát, amelynek minden egyes perce ezer agysejt elhalását okozza a nézőnek. Viszont kell a tér a celebeknek, ez nem is vitás. Ki nem találnák: főzni is fog mindenki, aki él és mozog és látott már fakanalat. Bár az sem baj, ha még nem. És persze újra tehetségkutató, csak éppen nem Megasztárnak, hanem Rising Starnak hívják. Amúgy megértem: lehet legalább néhány tízezer lakos ebben az országban, aki eddig még nem jelentkezett tehetségkutatóba, ezt sürgősen orvosolni kell! Folytatási kényszer hajtja a Sztárban sztár készítőit is, jön az új széria. A jól sikerült első kettő után nekiveselkednek a harmadiknak is. Csak hát az a baj, hogy az első és másodvonal után már csak a harmadvonal van. A most következők sztárnak igencsak aprócskák, úgyhogy az ügy így sokat veszít érdekességéből. Már most ásítozni van kedvem… Ha csak nem Havas Henrikkel akarják feldobni: az egyre modorosabb „Tanár úr” vélhetően heves indulatokat is kivált majd a nézőkből.

Az RTL Klub is feltárta a nyilvánosság előtt a terveit. Nem mondhatnám, hogy meglepett: tehetségkutató jön, egy minden eddiginél sikeresebb és nagyszerűbb formáció. Aztán már el is kezdődött a Vigyél el! című társkereső show. Voltak az ilyen jellegű műsoroknak előzményei máshol is: hol az enervált Noszály Sándor, hol a félbolond Benkő Dániel, hol a komikus Delhusa Gjon keresett asszonyt magának. Nem tudom, létezik-e néző, aki beveszi az ilyen „egymásra találásokat”, de úgy látszik, van rá kereslet. Ezekhez képest egészen üde a Vigyél el! című műsor, amit Istenes Bence vezet, aki nem csupán fiatal, de igazán fiatalos és tehetséges, jó humorú, a fiatal Sebestyén Balázst idézi. Harminc csinos fiatal nő vetélkedik egy-egy pasiért. Ha nem tetszik nekik valami, alaposan beszólnak. Kissé alázzák, lesajnálják a placcra kitett fiúkat, akik az ingyen út reményében tűrik ezt. Egyik-másik leányzó alaposan megjátssza magát, de vannak köztük jópofák is, úgyhogy az első adás pergő, dinamikus volt. Aztán, hogy hányat lehet ilyenből megnézni, majd kiderül.

Legalább Lilu nem ezerszer lerágott csontot kap: Keresem a családom című műsorában egymástól elszakadt hozzátartozókat hoz össze. Bár ennek is láttuk már az ausztrál, illetve amerikai változatát, akár még érdekes is lehet. És persze egyik kedvenc színészemre, Stohl Andrásra is kíváncsi vagyok az egyelőre még sok titokzatossággal övezett zsaruműsorban.

Szóval lesz itt éppen elég fanyalogni való, de talán nézni érdemes is. Minden megy a maga útján…

Címkék: Az én képernyőm