• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Kés után puska

Szerző: kispataki
Alighanem örök rejtély marad, hogy mikor és főként mitől fordul a szerelem gyilkos indulattá?

A kérdésre egyfajta választ kaphattunk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsóbereckiben. Történt, hogy szerelem szövődött egy 62 éves karcsai férfi és egy csaknem húsz esztendővel fiatalabb berecki asszony között. A szerelmes ember szinte feleségként kezelte a nőt, anyagilag is támogatta. Így keserű csalódásként élte meg, amikor a fülébe jutott, hogy a kapcsolatukban megjelent egy harmadik is… Pedig nem érhette váratlanul a dolog, mivel választottja többször is a tudtára adta, hogy nem gondol olyan szoros viszonyra, miként azt az – egyébként nős – férfi elképzeli. De hát a szerelem vakká és süketté is teszi az embert. A féltékeny férfiban forrt az indulat, ideje pedig volt elég eltöprengeni kapcsolatuk mivoltán, mivel hivatásos vadászként járta a határt. Egy baljós napon – éppen 13-án – úgy érezte, eljött a leszámolás ideje. Azzal állított be a szerelméhez, hogy tisztázzák a helyzetet. A beszélgetés helyszínéül a garázst választották, ám a férfi előzőleg a konyhában egy kést is a zsebébe csúsztatott. Az elkerülhetetlen veszekedés során aztán a szót tett követte: hasba szúrta az asszonyt!

A segélykiáltásra a nő fia érkezett, akire a vadász baltával támadt, ám a fiú szerencséjére elfutott. A férfi visszatért, és mivel az asszony időközben a testéből kihúzta a kést, vadásztőrrel folytatta a gyilkolászást: a karján és a nyakán vágta meg az áldozatát. A fiú ebben a kritikus helyzetben is feltalálta magát, és valószínűleg megmentette az anyja életét. Megállított egy arra járó gépkocsit, és elmondta, mi történt. Eközben a garázsban folyt az élet-halál küzdelem. A vérző asszony kiszabadult szorult helyzetéből, vérző sebeire gyors kötéseket tett, és még arra is maradt ereje, hogy kimeneküljön a megállított autóhoz. Beszállt, a sátoraljaújhelyi kórházba siettek. A  magára maradt szurkáló beült a kocsijába és elhajtott. Az asszonyt súlyos sérülések érték, a máját is megsebezte a kés, életveszélyben volt. Az első ellátás után a miskolci megyei kórházba vitték. Keresni kezdték a bántalmazóját, ám ez a kapcsolat egy még súlyosabb tragédiát tartogatott: a hivatásos vadász távcsöves fegyverével fejbe lőtte magát. Az asszony az orvosai szerint túléli a támadást. Karcsán a hozzátartozói gyászolják az elhunytat. Az öngyilkosság ügyében a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság az előírások szerint lefolytatja a vizsgálatot, az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének azonban nem lesz következménye, a gyanúsított halála miatt az eljárást megszüntetik.

Az írás elején feltett kérdésre pedig a válasz az lehet: a szerelmet leginkább a féltékenység képes gyilkos indulattá változtatni…

Címkék: Bűnről bűnre