• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Mit kínál karácsonyra az MTV?

Szerző: Borzák Tibor
Bár karácsonykor nem feltétlenül ülünk a televízió elé – mégis, vajon milyen kínálatból választhat, aki bekapcsolja a varázsdobozt? Elkészült az MTV zenés ünnepi műsorrendje – ebből csemegézünk.

Szulák Andrea Fotó: MTV - Zih Zsolt

A Magyar Televízió adventtől karácsonyig minden este 19 óra 25 perckor jelentkezik Advent című műsorával. Az egyperces etűdök felidézik az ünnep meghitt hangulatát, s régi szokásokat, karácsonyhoz kapcsolódó ismereteket, történeteket, keresztény hagyományokat elevenítenek fel néprajzi, kultúrtörténeti szemszögből, személyes élményeken keresztül.

A Sztársáv is az ünnepekre hangolja nézőit. A műsorvezető Gundel Takács Gábor december 22-én Müller Pétert látja vendégül, akivel könyvei, színházi darabjai kapcsán a szeretetről, a várakozásról, a boldogságról és a karácsonyról beszélget. Az adás vendégei Tolcsvay László, Huszti Péter és Piros Ildikó. A műsort élő produkcióval zárja Piros Ildikó, aki a stúdióban Müller új darabjából, a Szomorú vasárnapból énekel. A december 23-ai Sztársávban pedig a Muzsika hangjának története elevenedik meg. Mária Kutschera, a fiatal Benedek-rendi novícia és a megözvegyült – hétgyerekes! – Georg von Trapp ezredes szerelmét mintha az élet írta volna filmre. Előbb Broadway-musical, majd film készült a történetükből. A Muzsika hangját filmkasszasiker tekintetében csak az Elfújta a szél és a Csillagok háborúja előzi meg. A musical pedig évtizedek óta sikerdarabja a színházaknak Japántól Amerikán át Magyarországig. A stúdió vendége lesz Pápai Erika, aki először játszotta Mária szerepét Magyarországon, valamint Korcsmáros György, aki nemrégiben rendezte meg a darabot Miskolcon, s a Miskolci Nemzeti Színház színészei, Varga Andrea Szatmári György.

Volt egyszer egy Táncdalfesztivál – Retrókoncert az Arénában. Egy hűvös októberi estén forróvá lett a Papp László Budapest Sportaréna színpada és nézőtere. A 60-as évek legendás előadói a Táncdalfesztiválok legsikeresebb dalait adták elő a publikumnak. A könnyeket és mosolyokat egyaránt fakasztó retróeste feledhetetlen eseményei kínálnak kellemes kikapcsolódást december 23-án 20-kor az m1-en.

Szulák Andrea karácsonyi koncertje december 25-én 20 órakor látható az m1-en. A sikeres színésznő, műsorvezető, de mindenekelőtt nagyszerű énekesnő 2008-ban a Művészetek Palotájában ünnepi koncertttel örvendeztette meg rajongóit. A tőle megszokott módon, átütően és tiszta stílusban előadott világslágerek mellett a kiváló zenészekből álló zenekar a garancia arra, hogy a koncert igazi karácsonyi hangulatot teremt a nézők otthonában. Az énekesnő vendége Feke Pál.

Papadimitriu Athina is koncertfilmmel jelentkezik december 26-án az m1-en. A műsor a színész-énekesnő nagy sikerű unplugged előadása Kutik Rezső gitárjátékával. Egy sokat megélt asszony sodró erejű vallomásai a szerelemről, a csalódásról, őrültségekről, lázadásról és a boldogságkeresésről. Közreműködik: Siménfalvy Ágota, Trokán Anna, Trokán Nóra, Lippai Andrea és Gémesi Katalin.

Ákos, az énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező 2008-ban töltötte be negyvenedik életévét. Ebből az alkalomból 2008 szeptemberétől egy éven át akusztikus előadásokkal járta az országot a zenekarával. Előadásuk mindenütt fergeteges sikert aratott, a katartikus csönd és az váció egyetlen koncerten sem maradt el. A jubileumi koncertek televíziós változatát december 27-én este 20 órakor sugározza a Magyar Televízió m1-es programja.

Címkék: Kommunikáció