• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Rettegésben éltek a lányok

Szerző: Balogh Mária
Egy 15 esztendős mutogatós fiút fogtak el a rendőrök Debrecenben az egyik lakótelepen. A középiskolás fiatalember az áldozatát előre kiszemelte, s követte a liftig, majd beszállt a lányok után.

Eddig egyetlen sértett és a szülei sem tettek feljelentést a rendőrségen. Legutóbb egy 16 éves lánnyal szállt be a liftbe a fiú, aki a lányt nem molesztált, hanem a nemi szervét mutogatta neki.. Amikor a lány kiszállt a liftből, zokogva mesélte el édesapjának a történteket.

A férfi a 15 éves fiú után szaladt, és sikerült is elkapnia – adta hírül Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő. Az apa számon kérte a suhancot, aki elismerte tettét, majd beleharapott a férfi kezébe, s megpróbált elfutni. Ám egy járókelő feltartotta.

Mohácsi Éva pszichológus úgy véli: a gyerekek egy része kevés figyelmet és szeretet kap a szüleitől, így azok fel sem figyelnek csemetéjük kihágásaira, aberrált rossz szokásaira. Nehezíti a helyzetet, ha a fiatal rossz társaságba kerül, s bármilyen sérülés éri a nemi identitását.

Mohácsi Éva szerint elsősorban a szülő felelőssége gyermeke sorsának, viselkedésének, személyiségének alakulása, de sokat segíthet a pedagógusok és az iskola pszichológusok figyelme is. A szakember azt vallja: hibás az a nézet, hogy amiről nem beszélünk, az nincs. A legtöbb sérülés és konfliktus azokból az esetekből ered, melyek kibeszéletlenül, feldolgozatlanul maradnak. A fájdalmat és a félelmet nem cipelni kell, hanem tisztázni és levetni.

Címkék: Bűnügy | Nemiség