• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Ha nem esik szó az olimpiáról, akkor ez a játék nagyon megy nekünk...

Szerző: Palágyi Béla
Palágyi Béla Sportnapló rovata. - Ha nem esik szó az olimpiáról, akkor nagyon tudunk kézilabdázni. Ehhez kellenek persze a légiósok is, de klubcsapataink remekül helytállnak, na!

Bravúros győzelmet arattak a zöld-fehér lányok
Fotó:
MTI - Kovács Anikó

A Győri Audi ETO KC Bukarestben vendégszerepelt, ahol a négyezer hazai szurkoló között elveszett a maroknyi magyar drukker buzdítása. Ennek ellenére a 27. percben már 13-6-ra vezettek Kovacsicsék, s úgy nézett ki, hogy kézilabdasulit tart az ETO. A második félidő aztán megmutatta, mitől lesz ott a CSM Bukarest a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában. Három perccel a vége előtt egyetlen gól volt csak a győriek előnye, ám ezzel jól gazdálkodtak: az utolsó pillanatokban megduplázták, s így 24-22 arányú győzelmük pikáns helyzetet hozott. Csoportjukból a 2. helyen jutottak a legjobb nyolc közé, ám hogy a Budapesten sorra kerülő négyes döntőben is ott legyenek, ahhoz a Ferencvárost kell majd legyőzniük április 1–3., illetve 8–10. között.

A Fradi is román ellenfelet győzött le, bravúrral: a HCM Baia Marét (Nagybányát) verte 21-18-ra otthon, így egy magyar együttes már biztosan ott lesz a Final fourban.

Ám az igazi szenzáció az MVM Veszprém férficsapatának sikere Flensburgban: a német csapat a saját csarnokában ebben az idényben még egyetlen BL-ellenfelétől sem szenvedett vereséget. Hát most megkapta: a 29-28-as magyar siker azt jelenti, hogy ha a Veszprém otthon győz a lengyel Plock ellen, még a csoport élén is végezhet, mondjuk a Paris SG és a Flensburg előtt. Ez pedig azért már a szakma csúcsa – de mindenképpen remek ajánlás a kupa közeli helyekhez. E csodás meccsen a sztár a 9 gólos Nagy László és a kapus Alilovic volt – alighanem ők ketten hiányoztak Szegedről, hogy a Tisza-partiak 29-31 helyett legalábbis fordított eredményt érjenek el a macedón Vardar Szkopje ellenében. A következő ellenfél a lengyel Kielce lesz – vendégként.

Nem kis fegyvertény a dunaújvárosi lányok sikere az EHF-kupában az orosz Asztrahanocska ellen. Idegenben négygólos vereség, itthon ötgólos győzelem és bejutás a négy közé. Hát valahogy így kell ezt! A feszültségre jellemző, hogy a hírneves Jevgenyij Trefilov edző nem volt hajlandó kezet fogni Zdravko Zovkóval, az újvárosiak mesterével. Pedig az edző egyetlen gólt sem dobott…

 

FIFA-UEFA - ÚJ KIRÁLYT AVATTAK

Nem túl dicsőségesen távozott a foci FIFA és az UEFA éléről a két első számú vezető. Sepp Blatter 17 év után kapott piros lapot, s hat évre még attól is eltiltották, hogy a kerítéslécek hézagai között lesse a futballmeccseket.

Nem járt különbül az egykori aranylabdás, a francia Michel Platini sem, aki az UEFA-t elnökölte – amúgy mi, magyarok hálásak lehetünk neki, mivel megemelte az idei Európa-bajnokságon részt vevő csapatok létszámát, így éppen átcsúsztunk a léc alatt. A szavazás nem volt egyszerű, hiszen kötődés ide, kötődés oda, ám úgy vélem, a mi tipp-mixes csalóink egyszerű bekecset viseltek azokhoz képest, akiket most földig érő farkasbundában tiltottak el. Mindenesetre Gianni Infantino, egy könyökvédős hivatalnok lett a FIFA elnöke, akinek jordán herceg, bahreini sejk, francia és dél-afrikai üzletember volt a kihívója.

Végül nyert az olasz, az UEFA korábbi főtitkára, akitől remélik, hogy alaposan kezet mosott, mielőtt a megválasztásához fogadta a gratulációkat…

Mert a tiszta kéz nagyon fontos, még a labdarúgásban is!