• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Puskaporos helyzet a lőszergyár körül

Szerző: SZF-ajánló
Decemberben már ketyegett, januárban robbant - Puskaporos helyzet a felbolydult településen - Helyszíni riportunk Balatonfűzfőről a Szabad Föld március 4-én megjelent számának 14–15. oldalán.

Szabad Föld, 2016. március 4., 10. szám

Bár nincs szezon a Balaton partján, a tó északkeleti csücskében fekvő Fűzfőn mégis élénk az élet. No, nem a turisták nyüzsögnek, sokkal inkább a helyi közélet szereplői. Jó okuk van erre, mert ezekben a hónapokban dől el, hogy a városka ipari település marad-e, vagy itt is a turizmus lesz a fő bevételi forrás – mint a tó partján általában. - Hardi Péter készített a felbolydult kisvárosban riportot, Németh András Péter fotósorozatával jelent meg lapunkban.
"A bomba januárban robbant – de már a múlt év decemberében ketyegett."
(...)
A Balatontipp honlapon megjelent egy cikk, amelynek "Már maga a címe is olyan, amit egy magára valamit adó helybéli nem hagy olvasatlanul: Balatonfűzfő – hadiipari gigaberuházás a Balatonnál. És ha ez nem elég valakinek, alatta fekete-fehér kép látható egy kráterről, körülötte szemlélődők. A felvétel 1977-ben készült, amikor nitroglicerin robbant a gyárban. Akkor négyen haltak meg…"
- Részletek a friss Szabad Földben.

(Címlapfotónk Mohai Balázs, MTI munkája)  További kiemelt ajánlataink a március 4-én megjelent Szabad Földből: 


A hét témája: Ha folyton víz fenyeget

IPOLYTARNÓCON JÁRTUNK, a falu mélyebben lévő területén, ázó, dőlni készülő házakban, árvíz után, közben, s előtte is. A faluban, ahol a „lentieket” újra és újra kiönti a víz. Mennének innen, de nincs hova. Nincs, aki a házukért pénzt adna, s bár ígértek nekik gátat, úgy fest, az terv marad. Talán csak az ima segíthet. - Guba Zoltán riportja a friss Szabad Földben.


Vevők az embermesére
JÓ AZT MONDANI, hogy ezt mi, magyarok csináltuk – osztozott a Saul fia Oscar-sikerében Koltai Lajos is. A Kossuth-díjas operatőr-rendező jól ismeri a reménykedés izgalmát, szerinte az Oscarra várva mindenki gyerekké változik. Jó jelként üdvözli, hogy minden évben feltűnik az esélyesek között szép embermese, egyszerű történettel, kevés pénzből és jó színészekkel... - A világhrű magyar rendező-operatőrrel, az Oscar-díj világának jó ismerőjével munkatársunk, Krausz Viktória készített interjút.
MAJDNEM EGYÉVES DIADALÚT VÉGÉN minap felért a csúcsra a Saul fia: a cannes-i zsűri nagydíja, a Golden Globe-díj és sok más rangos elismerés után a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat is besöpörte Nemes Jeles László rendező első nagyjátékfilmje. Szabó István Mephistójának 1982-es sikere után 34 évet kellett várnunk arra, hogy ismét egy magyar alkotást hozzon ki legjobbnak az amerikai filmakadémia. - Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjáéről, az eddigi mgyar Oscar-sikerekről zijjártó Gabriella készített összeállítást. 


Elfeledett királynők
MAGYARORSZÁG LEGSZEBB LÁNYAI a kor nőideáljait testesítették meg. A két világháború közötti szépségversenyek győztesei sikeres színészi karrierre vágytak, vagy egyszerűen csak arra akarták használni hirtelen jött népszerűségüket, hogy jó partit fogjanak ki. - Borzák Tibor összeállítása, Simon Böske, az első Miss Hungária, Tasnády Fekete Mária és Gábor Zsazsa portréjával a friss Szabad Földben.EZEN A HÉTEN 4X20%-OS SPAR-KEDVEZMÉNY KUPONT KÜLDTÜNK - A LEHETŐSÉG CSAK ELŐFIZETŐINKNEK JÁR!
ÉRDEMES ELŐFIZETNI A SZABAD FÖLDRE! PÉNZT HOZHAT AZ ÚJSÁG!

A következő 1000 forintos kupont március 11-i számunkkal, a következő 20%-os kuponokat április 8-i számunkkal kapják meg előfizetőink.
A SPAR Magyarország Kft.-vel együttműködve óriási kedvezményekben részesítjük előfizetőinket 12 hónapon át (2016. január és december között).

Szabad Föld Előfizetői Program
FOLYTATJUK 2015-ÖS ELŐFIZETŐI PROGRAMUNKAT.
FIZESSEN ELŐ ÉS ÉLJEN A LEHETŐSÉGEKKEL!
Előfizetőként több 10 000 forintot megtakaríthat meg!


Előfizetőinknek egyedi kupon akciót biztosítunk a SPAR
magyarországi áruházaiban*. Legyen előfizetőnk, hogy következő
hónaptól Ön is részesülhessen a kedvezményekben.
• havonta 4×20%-os kedvezménykupon, bármely termékre*
• havonta 1000 forint visszajár 7500 forint feletti vásárlás esetén*

FIZESSEN ELŐ!
Fizessen elő a Szabad Földre akciósan most 3 hónapra csak 1980 Ft!

Utalja el a 1980 forintot a Geomédia Zrt. UniCredit
10918001-00000069-79200032 számlaszámra, a
közleményben tüntesse fel a kedvezménykódot és azt a
nevet és címet, ahova a lapot postázhatjuk.
Rendelje meg a www.geomedia.hu oldalon
az ELŐFIZETÉS menüpont alatt.
Rendelésnél használja a kedvezménykódot!
Hívja kolléganőnket: 06-1/489-8878-as számon
hétköznaponként 9 és 15 óra között.

Kedvezménykód: SZF611 Az akciós ajánlatunk érvényes 2016. április 30-ig

Címkék: Fókusz | Szabad Föld | Ajánló