• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Újra divat a túlvilág

Szerző: kispataki

Divatáramlatok a bűnözők között is dúlnak. A közműszerelőnek álcázott tolvajok annyira elszaporodtak, hogy olvasói leveleket kaptunk, melyek írói nem hiszik el a számtalan lopással kombinált víz- és gázszerelő trükköt, mert szerintük annyi naiv ember nem lehet, amennyiről mi írunk, a történeteket bizonyára egyszerűen kitaláljuk. Ám sajnos a bűnügyek nem a mi fantáziánk szüleményei.

Legutóbb viszont régi trükköt vett elő a könnyű pénzszerzésre vágyók egyike. Néhány évtizede valóságos búcsújárás színhelye volt Putnok, ahol egy halottlátó asszony híre terjedt. Most egy putnoki férfi próbálkozott rávenni a hiszékeny embereket, hogy a közreműködésével lépjenek kapcsolatba az elhunytjaikkal. Persze a dolognak ára van! Egy kazincbarcikai férfi tett bejelentést a rendőrségen, hogy az édesanyja temetésére félretett összeg alaposan megcsappant. Kiderült: az bizony egy putnoki „varázslóhoz” vándorolt, akit az özvegy édesanya azért keresett meg, hogy segítséget kérjen a férje elvesztése fölött érzett bánata enyhítésében. S. Szilveszter hivatkozott is nagyhírű elődjére, s elvállalta a „gyógyítást”. Megjelent Kazincbarcikán és gyorsan a lényegre tért. Az özvegytől először is arany ékszereket kért, úgy 300 ezer forint értékben, mert ezeket a férj sírjába fogja elásni... Aztán a közreműködése fejében több mint félmillió forintot számolt fel különböző költségekre és baráti kölcsönre.

A megkárosított asszony annyira elégedett volt a szolgáltatásokkal, hogy a rendkívüli embert még másoknak is ajánlotta. Így a férfi újabb négy kazincbarcikai asszonytól 30– 125 ezer forint közötti honoráriumot kért, s persze tőlük is beszerezte az elmaradhatatlan arany ékszereket. Aztán viszont neki nem súgta meg senki, hogy a rendőrség látókörébe került. Így történt, hogy a putnoki rendőrök a lakása felszedett hajópadlója alól húzták elő. Nyilván a földalatti kapcsolatait intézte a deszkák alatt…

Ami a rejtőzködését illeti, nem volt éppen indokolatlan: a kazincbarcikai kapitányság csalás bűntette miatt körözést adott ki ellene. Körözte a büntetés-végrehajtási intézet is, ugyanis egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztése letöltéséről, hogy, hogy nem, megfeledkezett. Bizony, a túlvilági kapcsolatok mellett az evilági dolgok könnyen feledésbe merülnek… Hogy ez többé ne történhessen meg, a rendőrök a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, és eljárást indítottak ellene ötrendbeli csalás megalapozott gyanúja miatt. Hogy újra divatba jön-e a túlvilág és a halottidézés – nem tudni. Mindenesetre, amint a példa is mutatja, sajnos van rá kereslet!

Címkék: Bűnről bűnre