• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Vágó és Kudlik egy műsorban!

Szerző: Borzák Tibor
Százszor látta már Alfonzó paródiáit, de százegyedszer is könnyesre röhögi magát apja poénjain Markos György. Ma indul a Hogy volt!?, az MTV új retróműsora a primadonna Kudlik Julival, a rocker Vágó Istvánnal és a popikon Knézy Jenővel.

Radványi Dorottya és Gaskó Balázs, valamint Sugár Ágnes és
Gundel Takács Gábor lesz a műsorvezetője a Hogy volt!? című új köztévés produkciónak, amely mától minden szombaton és vasárnap kora délután jelentkezik az m1-en. A bő kétórás összeállítás az MTV archívumára épül, de nem kívánságműsor, hiszen rövid részletek helyett hosszabb blokkokat idézve, sőt időnként teljes egészében – a főcímtől a stáblistáig – vetíti le a kiválasztott műsorokat a televízió, alkalmanként 4-5 produkciót. A stúdióban mindenkit vendégül látnak az egykori alkotók közül, aki még mesélhet a hazai televíziózás első fél évszázadáról.

– Igyekszünk a nézők által már ismert, emlékezetes műsorokat jó arányban vegyíteni a méltatlanul elfelejtett, ám kiváló produkciókkal. Rendezői és előadóművészi életmű-összeállítások, tematikus válogatások mutatják be ezentúl minden hétvégén, hogy milyen gazdagok vagyunk – mondja Nagy György, az új műsor vezető szerkesztője.

A sorozat első, mai adásában a színészkedő Knézy Jenővel, az éneklő Takács Marival és Tamási Eszterrel, a gitározó Vágó Istvánnal, a táncoló Kudlik Júliával, a bűvészkedő Rózsa Györggyel és a versmondó Ráday Mihállyal találkozhatnak újra a nézők. Radványi Dorottya és Gaskó Balázs a stúdióban beszélget a televíziózás élő legendáival: Vágó Istvánnal, Rózsa Györggyel, Bay Évával, Lovas Györggyel és Kertész Zsuzsával.

A holnapi adásban Alfonzó paródiáit és groteszk jeleneteit idézik meg a színész-humorista fia, Markos György közreműködésével. Jövő szombaton színészdinasztiák előadásai – így Bodrogi Gyula és Haumann Péter, valamint családtagjaik – műsorai szerepelnek a kínálatban, vasárnap pedig Sándor Pál válogat: újra a nézők elé kerül az LGT showműsora, Gobbi Hilda merengése a tárgyak sorsáról, és az archív kockák segítségével találkozhatunk Törőcsik Marival és Latinovits Zoltánnal is.

Címkék: Kommunikáció