• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Hölgyeim! A férfiak nem szeretik a sminket!

Szerző: Romvári Orsolya
A férfiak többsége nem szereti, ha egy nő festi magát. A fogakra kenődött és fényes rúzstól, a pirosítótól, a vastag alapozórétegtől, az összecsomósodott szempilláktól, a rikító szemhéjpúdertől és a rajzolt szemöldököktől pedig a legtöbb pasi hátán feláll a szőr.

A St Ives kozmetikai cég által készített felmérés szerint minden ötödik férfi azt szeretné, ha partnere kevesebb sminket használna, minden tizedikük pedig örömmel fogadná, ha kedvese egyáltalán nem festené magát.

S bár az urak többsége a természetes szépségre voksol, alig felük mert hangot adni ebbéli óhajának partnere előtt. Nem csoda: a hölgyek 12 százaléka maga is elismeri, hogy túl sok sminket ken magára, minden huszadik nő pedig azt is bevallotta, hogy erre már főnöke is figyelmeztette – mégis ragaszkodnak e szokásukhoz. Sőt, 15 százalékuk az ajtón sem szívesen lép ki smink nélkül, sokan pedig attól is rettegnek, hogy partnerük festetlen arccal látja őket.

– A nők nem azért sminkelik magukat, mert hódítani akarnak, inkább saját önbizalmukat szeretnék növelni – kommentálta az eredményeket a kutatást végző cég szóvivője.