• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

A festett haj védelme és ápolása

Szerző: Kovács Réka
Ahhoz, hogy a festett haj sokáig ragyogó maradjon érdemes néhány jó tanácsot megfogadni. A bátrabbak nyugodtan kísérletezhetnek otthon a színekkel, a bizonytalanok inkább keressék fel a fodrászukat, aki segít, hogy az arcformához legjobban illő frizurát és színt válasszák.

Barna és fekete
A sötét hajszín az érzékiség és csábítás jelképe. Tanulmányok szerint a sötét hajú nők különösen okosak és öntudatosak, a férfiak pedig szexinek tartják ezt a színt.
Ha még keresi a megfelelő árnyalatot, érdemes először színezőkkel próbálkozni, majd ha megtalálta az ideális hajszínt, akkor lehet intenzív festéssel tartóssá tenni. Azonban, ha biztosra akar menni, először kérje ki a fodrásza véleményét, ő tudja, hogy a hajtípusához melyik árnyalat illik a leginkább.
Ahhoz, hogy a festett vagy melírozott haj csillogó és intenzíven ragyogó maradjon, mindig speciálisan festett hajra kifejlesztett szereket használjon. Ilyen például a Gliss Kur Szatén Barna termékcsaládja, ami brazildió-olaj tartalmánál fogva ragyogóvá varázsolja a hajat. Arra pedig érdemes figyelni, hogy a hajlakkok és zselék könnyen őszes színhatást okozhatnak, ezek használatát jobb mellőzni.

Szőke
A szőke hajszín minden vicc és gúnyos megjegyzés ellenére a legkedveltebb hajszín. A nők több mint fele vágyik erre a színre, ami magára vonja a tekinteteket, ráadásul fiatalít is. Ezt festéssel, vagy melírozással érik el, ha a természet nem ezzel a színnel áldotta meg őket.
Manapság a szőke legkülönfélébb árnyalatait választhatják. Világosabb hajúak, néhány platina szőke tinccsel bolondíthatják a frizurájukat, sötét alapszínhez pedig a méz- és búzaszőke árnyalatok illenek.
Ahhoz, hogy a szőkeség érvényre jusson, ragyognia kell. Ehhez aminosav és ceramid tartalmú hajápolók használata elengedhetetlen, hiszen ezek táplálják és teszi egyenletessé a hajszálak a külső rétegét a porózussá vált helyek kitöltésével. A Gliss Kur Ragyogó Szőke termékcsalád UV-szűrővel és E-vitaminnal kiváló védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben.

Vörös
Szenvedély és temperamentum. A vörös haj egyedülálló és különleges, ami nem véletlen, hiszen a nők mindössze három százalékának van természetes vörös haja. Akiknek ez nem adatott meg, azok festéssel segíthetnek be a természetnek.
A vörös árnyalatai igen változatosak, a tiziánvöröstől a rézvörösön át a padlizsánig, de megtalálhatóak a sárgás és kékes árnyalatú vörösek is. Világos hajszín már némi színezéssel vöröses színt kaphat, de az intenzívebb színhatás elérése érdekében ajánlott a tartós hajfestékek használata. A sötét alaphajszínben pedig pompásan mutatnak a vörös tincsek.
Az összes szín közül talán a vörös a legkényesebb, ragyogásának megőrzése pedig nem egyszerű dolog. Ebben a Gliss Kur Színvédő termékei segíthetnek, amelyek hosszan tartó színmegőrzést és ápolást biztosítanak, a szálak kisimításával pedig ragyogóvá varázsolják a frizurát.

További ápolási ötleteket és a legfrissebb hajtrendeket az Extra Frizura 2008/4. számában talál.

Címkék: Frizura