• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Vonaton „utazott” mások értékeire

Szerző: Szabad Föld Online
Jól szituált, fiatal férfi felszáll a vonatra, elhelyezkedik az utasfülkében, majd a táskájában keresgél. Hirtelen felpattan és leugrik a vonatról. A sértettek ekkor még semmit sem sejtenek. A 26 éves fiatalember ezzel a módszerrel utazott mások értékeire a vonatokon.
Budapestre induló gyorsvonatra szállt fel január 25-én a délutáni órákban K. S, szétnézett az fülkékben és kisvártatva az egyik utas készpénzével és személyes irataival együtt ugrott le a kocsiról. A sértett utas szerencsére azonnal értesítette a rendőrséget, akik még a miskolci Tiszai pályaudvaron elfogták a lopással gyanúsítható ózdi férfit. – tudta meg a Szabad Föld Online a Miskolci Rendőrkapitányság szóvivőjétől. A férfi ellen lopás miatt indult eljárás, de még további nyomozás várható.

A rendőrségi tapasztalatok szerint a vonatokon garázdálkodó tolvajok a legtöbb esetben jól szituáltak és a külső szemlélőkben nem keltenek gyanút. Általános módszerük szerint felszállnak az adott és még a peronon várakozó vonatra, a csomagtartóra teszik üres táskájukat, amiben látszólag keresnek valamit. S mindeközben már a másik táskából lopják el az értékeket. A fogasokon őrizetlenül hagyott kabátokkal hasonló trükköt alkalmaznak az elkövetők. A rendőrség ezért kéri, hogy a tömegközlekedési eszközökön utazók fordítsanak fokozott figyelmet az értékeikre!

Abban az esetben pedig, ha megtörtént a bűncselekmény, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget, mert ezzel hozzájárulhatnak az eredményes felderítéshez. A bejelentésüket az esetről megtehetik személyesen, vagy az ingyenes segélyhívó számokon: 107, 112.
Címkék: Bűnügy