• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Vágygerjesztő titkok

Szerző: Palágyi Edit
Itt a kikelet! Földhözragadt módon ne csak arra gondoljunk, hogy ideje lenne elhinteni a magvakat a kiskertben. Izgalmasabb dolgok is eszünkbe juthatnak a termékenységről.A szerelmi mámor például, mely általában jegyben jár a titokkal. A tiltott gyümölcs mindig édesebb – de miért is?

Fotó: Németh András Péter

Mi másra vágynánk ilyenkor, mikor „minden madár társat választ”?! Egy diszkrét légyottra, méghozzá egy különleges helyen – így csábított az a levél, amit a Titkos házak gazdáitól kaptunk. Nosza, megkérdeztük hát Gáspár Katalint, az eldugott szerelmi fészkek ötletgazdáját, mire is gondol.

– Elsőre mindenki azt hiszi, hogy a „szökésben levő” szeretőket invitáljuk valami teljesen biztonságos helyre, ahol nem futnak össze ismerőssel a recepción – magyarázza Katalin. Részben ez persze igaz is. A valóság azonban az, hogy az első fővárosi titkos házat többnyire teljesen „normális” párok látogatják, akik szeretnék felrázni kapcsolatuk vánkosát. Akadt olyan férj és feleség, akik a gyermekeiktől az ezüstlakodalmukra kapták ajándékba az intim hétvégét. Gáspár Katalin, aki szerencsésen vegyíti magában a józan üzletasszony, a grafológus és a romantikus nő tulajdonságait, jól tudja: a szenvedélyt felizzítja a titok. S ezzel még akkor is érdemes kísérletezni, ha az első izgalmas egymásra találástól már hosszú évtizedek választják el a korosodó párt.

Milyen lehet a titkos ház? – faggatóztunk tovább. Egy hely, amit elrejtettek a kukucskáló szemek elől. Amolyan „boldogság szigete”, ahol a romantikus egymásba feledkezést nem zavarja meg a becsöngető vízóra-leolvasó, mint otthon. S ahol nem lankasztja a vágyakat a kaján mosolyú szobapincér sem, mint egy átlagos szállodában.

– Az ötletet valójában a kollégáim adták, amikor beszámoltak róla, milyen vicces helyzetekbe keveredtek a nászútjukon – meséli Katalin. Akadt hotel, ahol a nászutas lakosztály bejárata olyan szűk volt, hogy az ereje teljében levő vőlegény át sem tudta emelni a küszöbön a menyasszonyt. Máshol a franciaággyal is spóroltak, és két különálló, falhoz tolt heverőn kellett volna megejteni a nászéjszakát. Egy másik szállodában éjnek évadján átkopogott a szomszéd a papírvékony falon, hogy „csendesebben vigadjanak” az ifjú házasok. Reggel meg becsörtetett a szobaasszony, kezében egy porszívóval. Szóval tenni kellett valamit: kiagyalták hát a titkos házak országosra tervezett hálózatát. A szerelmi légyott első, fővárosi helyszínét stílszerűen pajzánra hangolták: akad többek közt „hancúrozószoba”, hogy a mosdó padlójára vetett szív alakú szőnyegről ne is beszéljünk.

Ám szabjunk gátat az elszabaduló képzeletnek! A titkos házakban például a hálószobákba sztriptízrudat és tükröket is terveznek. Gáspár Katalin arról álmodik, hogy az év végére minden megyében akad majd ilyen hely, ahol meghúzhatják magukat a párok. Mivel azonban az ördög nem alszik, a szerződésbe azt is belefoglalják, hogy „üzleti célra” nem adhatók ki a vörösbe öltöztetett hajlékok. Bár a nagyvonalú árak eddig is távol tartották a spórolós örömlányokat.

A titokkal járó izgalom miért fokozza a szerelmi kedvet? A férfiak kötik az ebet a karóhoz, hogy az egésznek a genetika az oka: őket arra teremtették, hogy vadásszanak és megszerezzék a zsákmányt. Arra programozta őket az anyatermészet, hogy minél hatékonyabban szórják el magvaikat. Kísérletek szerint a rendkívüli, sőt, veszélyes helyzetekben termelődő adrenalin fokozza a nemi vágyat. Ezért ront neki a mesék hercege a hétfejű sárkánynak, és a fenevad legyőzését ezért követi sürgősen a nász. Azt javasolják a lélekbúvárok, hogy még a „kitaposott” házasságokba sem árt némi izgalmat csempészni. A feleségeknek néha tanácsos valami kalandos helyre csalogatni szívük csücskét. Ízlés dolga, hogy az urak kötélhágcsón keljenek át a Niagara felett vagy ejtőernyővel ugorjanak a Szaharába. Néha az is megteszi, ha elbújnak egy titkos zugban. A lényeg az izgalom, és hogy az urak férfinak érezhessék magukat – a szó minden lehetséges értelmében...
Génhiba a félrelépés
Mostantól joggal mondhatják a csapodár férfiak: nem tehetnek semmiről, a félrelépés csupán a gének hibája. Svéd kutatók ugyanis bebizonyították, hogy bizonyos férfiak egy génhiba miatt nem bírnak nyugton maradni. A hűtlenséget ugyanis egyetlen gén okozza – amiről ha kiderül, hogy netán kettő is van belőle egy férfiban, az asszony már készítheti a sodrófát! Erre a bűnös génre már négy éve ráakadtak a tudósok, ám akkor még csak prériegerekkel végezték a kísérleteket. Most azonban 2486 férfi génállományát térképezték fel. És azt tapasztalták, hogy a hűtlenkedő férfiak ugyanazzal a génvariánssal rendelkeznek, mint a félrelépő mezei egerek. Ugyanakkor a hűséges típusú, derék egerekből teljesen hiányzik ez a génváltozat, nincs is velük semmi baja az egérhölgyeknek. A legmeglepőbb az volt, hogy miután blokkolták az ominózus génváltozat tevékenységét a mezei egerekben, többé eszükbe sem jutott új partnerrel párosodni.
Ujlaki Ágnes