• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

A Nox forgatja az első magyar sci-fi filmet

Szerző: Csontos Tibor
A Nox Időntúl című új műsorának indulásával egyidejúleg röppent fel a hír: az együttes azt tervezi, hogy jövőre forgatja le az első magyar sci-fi filmet, melynek elkészült a forgatókönyve és a rendezőt is kiválasztották. A produkció ideiglenes címe: Noxic.

A Nox együttes hosszú hallgatás után december végén mutatja be Időntúl című új műsorát. A tudományos-fantasztikus filmek világát idéző űrkorszakos látványvilág, díszletek és jelmezek már megjelentek az új klipjükben, miként énekesnőjük, Péter Szabó Szilvia új fazonja is a rövidre vágott hajjal.

A megelőző várturnés és középkori sokadalmat idéző koncertsorozatuk után nem kis meglepetés, hogy a sci-fibe mártották magukat. Tavaly ugyanis azt tervezték, hogy látványos, táncszínházas koncertjüket nyugat-európai városokban mutatják be. Az ötletet a Magyarországon is megfordult török Fire of Anatolya nevű táncegyüttes produkciója adta, de a turné nem jött össze, legalábbis nagy csend volt körülötte.

S most itt az Időntúl, amely a cseppet sem közeli jövőbe visz el bennünket. Az új műsor kedvéért Péter Szabó Szilvia kung-fu edzésekre is járt, s három hónap alatt elsajátította a harcművészet színpadi megjelenítéséhez szükséges elemeit.

A nagy durranás azonban ezek után jön: a Nox ugyanis azt tervezi, hogy jövőre leforgatja az első magyar sci-fi filmet, melynek elkészült a forgatókönyve, s már a rendezőt is kiválasztották hozzá. A címe mi más lehetne: Noxic.