• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Aki szereti magát

Szerző: Ujlaki Ágnes

Még belegondolni is rémes, hogy már hatodik alkalommal kell nézni A nagy duett adásait a tv2-n. (Meg a Sztárban sztárt.) Mert hát, ami elsőre, másodikra még jópofa, vicces, ötletes, az bizony így hatodikra már csak sokszor ismétlés és olykor unalom. Már alig akadnak igazi hírességek, a csatorna a saját celebjeit nyomja. Például ki a csuda az a Megyeri Csilla, hogy itt híres embernek legyen bemutatva? Attól lett híres, hogy egy vidéki tévéstúdióban a rusnya nők hátrányairól értekezett és ezzel közfelháborodást váltott ki, ami mindjárt a távol-keleti valóságshow-ba repítette. Hamar kiesett most a duettből is. Azóta már olyan magasságokig jutott, hogy Dzsudzsák Balázzsal boronálta össze a bulvársajtó. A következő állomás már csak a csillagos ég lehet.

Volt itt színész, válogatott sportoló, balerina, nyugdíjas tévés – a sokszínűségre nem lehet panasz. A számok kiválogatására sem nagyon. Végre, így a hatodik táján rájöttek a műsor készítői, hogy legyen több a magyar szám, és a külföldiek közül is a mindenki által ismert slágereket, örökzöldeket kell előnyben részesíteni. Ugyanis az a korosztály, amelyik a menő mai számokat akarja hallani, nem ezt a műsort nézi. Így hát egyre több a humor, ami néha gátlástalan ökörködésbe torkollik. Nekem például sok volt Rózsa György hol olvadóan érzelmes előadása, hol végletekig túlzott bohóckodása. Bár sokan pont ezért az impulzivitásért szerették korábban is. Tehát ő önazonos volt. A közönség mindenesetre a harmadik helyre juttatta.

Az első helyen a Balázs Andrea–Horváth Tamás duó végzett, megérdemelten. Ez a pár az első perctől kezdve bírta a közönség és a zsűri szeretetét. Ez pedig – elismerve Horváth remek hangját és rokonszenves lényét – elsősorban Balázs Andinak köszönhető. Érdemes erről a hölgyről néhány szót szólni. A Karinthy Színház kitűnő színésznőjét korábban csak a színházlátogató közönség ismerte. Tehetségét például a Tortúra című Stephen King-darab női főszereplőjeként mutatja meg: káprázatosan jó! Az ország Kasszás Erzsiként ismerte meg a tévéreklámban. Még akik először megrökönyödtek a reklám blődségén, azok is elfogadták a karaktert, sőt egy idő múlva már mindenki imádta. Bizony, nem kis eredmény egy bugyuta reklám karakteréből ilyen erős jelenlétet kihozni! Az az életszeretet, humor, kedvesség, amit ott felvillantott, abszolút jellemző rá, tehát már ott önazonos volt – mint ahogyan végig a Duett összes fordulója során. A közönség nemhogy elfogadja a molett alkatát, hanem pont így imádja! Azért, mert ő is szereti magát. Míg például a csodás hangú énekesnő, Tóth Vera tizenöt éve csak a plusz-mínusz kilóival tematizálja magát, Balázs Andinál ez mit sem számít, sőt előnyt kovácsol belőle. Így lett ő nem egy kövér komika, hanem egy nagyon tehetséges, nagyon szeretetre méltó, kedves művész, akinek örökké nevetős szája, szép arca és csípős humora lefegyverzi a korábban még fanyalgókat is. Így nyerhetett a műsor gyönyörű női – Tápai Szabina, Keveházi Krisztina, Csobot Adél – előtt. Remélem, fogunk még róla hallani, s nem csak celebműsorokban. (Amúgy érthetetlen, hogy a hatalmas sikerű Kasszás Erzsit a hirdető kereskedelmi cég lecserélte a teljesen jelentéktelen Icukára – vajon miért?)

Mit lehet még mondani a műsorról? A zsűri a szokott formáját hozta, ahogyan a tánckar is. Aztán: a döntőbe négy kismama is bejutott, plusz az egyik zsűritag is babát várt – szerencsére egyetlen szülés sem indult meg a zajos zene, az ugrándozás vagy a stressz hatására. Amúgy a kismamák ugyanolyan szépek voltak, mint lapos hasú kolléganőik…

Címkék: Az én képernyőm