• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Jegyet váltott a börtönbe

Szerző: kispataki
Vajon miért akar egy milliomos tömegközlekedési eszközzel utazni?

Mindenesetre az illető spórolóssága lett a szerencséje az őt üldöző rendőröknek. A dolog úgy kezdődött, hogy május közepén egyik éjjel két betörő járt egy fővárosi irodaházban, és a pénzes fiókból jól felpakoltak forinttal és euróval. A biztonsági kamera megörökítette, amint egy parókás férfi elrakja a tetemes summát, míg a másik az arcát sapkájával takarva figyel. Az arcukat a kamera felvételein nem lehetett látni, azt azonban a nyomozók követni tudták, merre haladnak az ellopott 13 millió forinttal és 49 ezer euróval. A  környék összes kameráit végignézték, s hol az egyiken, hol a másikon tűnt fel a parókás és a sapkás „milliomos”. Menekülésüket a Belvárostól az Örs vezér térig követhették – ott aztán elváltak útjaik. Még azt is lehetett látni, hogy az egyikük az automatából jegyet vált – mint később kiderült: egyenesen a börtönbe! Az egyik zászlósnak ugyanis eszébe jutott, hogy a közlekedési vállalat a jegyautomatáit kamerákkal szerelte fel, így hát azokat kellett – mint már annyiszor – vallatóra fogni. S  nem hiába: az egyik felvételen farkasszemet nézett a kamerával az álcájától már megszabadult férfi.

Innen már könnyed ujjgyakorlatnak számított az 54 éves H. Gábort előkeríteni. Hová máshova tartott volna a hirtelen megtollasodott férfi, mint a bevásárlóközpontba, ahol aztán elfogták a rendőrök. A házkutatás is hozott némi meglepetést: hat és fél millió forintnyi készpénzt és tízezer zárjegy nélküli cigarettát találtak – az ügy elbírálásához a NAV munkatársainak ismereteit is igénybe vették.

De hol lehet a másik jómadár? 

Kiderült, hogy a román állampolgárságú, de maglódi lakcímmel rendelkező, 51 éves Ion P. az elfogásakor éppen elégedetten számlálta a lopott pénzt. Nála összesen 3,5 millió forintot és eurót találtak, ám ezzel még nem volt vége a listának. Lefoglaltak egy Magnum forgótáras riasztópisztolyt, amit első ránézésre élesre alakítottak át – erről majd a fegyverszakértők döntenek. Ugyancsak előkerült 2 kilogrammnyi kábítószergyanús anyag és a forgalmazásához szükséges eszköztár. Elsőként lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a füstölni valókat a NAV jövedéki eljárásban árazza be. A  továbbiakban kábítószer-kereskedelem bűntette, illetve lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt indulhat eljárás.

Ha H. Gábornak bérlete van, netán taxiba vágja magát, alaposan megnehezíthette volna a rendőrök dolgát. Bár a két maglódi lakos megpróbált alaposan felkészülni a tetemes pénz megszerzésére, mégis egy banánhéjon csúsztak el. Az Örs vezér téren abból akad bőven…

Címkék: Bűnről bűnre