• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Kinek mondjam el?

Szerző: Ujlaki Ágnes

Kedves Ágnes! 

Nem tanácsot kérek, mivel nem az én ügyemről van szó, inkább a véleményére lennék kíváncsi. A  bátyám történetét szeretném elmesélni, nem valódi nevekkel.

Másodszor nősült 18 évvel ezelőtt. Az első felesége meghalt, abból a házasságból származik a ma már 50 éves lánya, akitől immár felnőtt unokái vannak. János most 75 éves, szerintem ma is jóvágású férfi, bár két éve kissé megrogyasztotta egy súlyos betegség. Akkor befejezte az aktív munkát, sikeres üzletember volt. Eladta a cégét, ezzel jelentősen gyarapította a vagyonát. Addig sem volt szegény, a feleségétől is örökölt. Úgyhogy szép, nagy villa, több autó, rengeteg külföldi út várta az új feleséget, aki meg is jelent az akkor 22 éves Helga személyében. Éppen 35 évvel volt fiatalabb az ugyan ereje teljében lévő, de mégiscsak 57 éves bátyámnál. A szép, fiatal nő akkor diplomázott a főiskolán, de már nem is keresett állást magának, hiszen főfoglalkozású feleség lett. Tényleg szerelem volt mindkét részről, ebben egy percig sem kételkedtem. Amikor a család vagy a barátok óvatosan megemlítették a korkülönbséget, a bátyám hetykén válaszolt: őt egyáltalán nem zavarja! Nem zavarta tíz év múlva sem, sőt még a 70. születésnapján is magabiztosan élcelődött a témán.

Közben lett három gyerekük. Az elsőt Helga kikönyörögte, hogy joga van a gyerekhez. A másodikat azért szülte, hogy a másiknak legyen testvére. A harmadik, a most 12 éves kisfiú pedig azért született meg, mert Helga újra babaillatra vágyakozott. A bátyám két évvel ezelőtt lezajlott betegsége során a felesége mindent megtett érte, része van abban, hogy felgyógyult.

A múlt hónapban azonban beütött a ménkű. Helga bejelentette, hogy szerelmes. És mivel csak egy élete van, ő most elmegy. Nem teszi meg a férjével, hogy megfossza a gyerekeitől, ezért nála hagyja őket. Mind a hármat. És elment. János hihetetlenül megdöbbent, szerinte semmi előzetes jel nem mutatott erre. Azóta letargiában él, a gyerekek is. Helga azt mondta, cserébe semmi sem kell neki a vagyonból. De az ügyvédje kijelentette, hohó, nem úgy van az! Most itt tartunk. Lehet, hogy ön azt fogja mondani, mindenről a bátyám tehet, megőrült, amikor egy 35 évvel fiatalabb nőt vett el.

Üdvözlettel: Edit

 

Kedves Edit! 

Ha már így kitalálta a véleményemet, akkor nem cáfolom. Bizony, megőrült az, aki egy teljes generációval fiatalabb nőt vesz el, mert abból semmi jó nem sülhet ki. Hogy a nő mennyire hibás? Az bizony nagyon nem szimpatikus, hogy a három gyerekét hátrahagyta az öreg férjére. De amúgy bejött a papírforma… 

Üdvözlettel: Ujlaki Ágnes

Címkék: Kinek mondjam el