• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Kistérségi fogyókúra

Szerző: Habik Erzsébet
Számtalanszor szembesítettek már minket a szomorú ténnyel: Magyarország Európa legkövérebb országa, az elhízás szövődményeképpen pedig egyre nő az anyagcsere- megbetegedésekben szenvedők száma. Milliónyian próbálkoztunk már újabb és újabb, sokat ígérő fogyimódszerekkel, de valljuk be, nemigen értünk el tartós eredményt.

Illusztráció
Fotó:
Németh András Péter

Eddigi kudarcainkon próbál segíteni a MediFitness™ Orvosi Diéta és Mozgásterápiás Team, akik szakmai szervezetekkel együttműködve kidolgozták a Kistérségi Fittségi Programot. Orvosi ellenőrzés mellett futó fogyókúrára invitálják a szervezők mindazokat, akik morcosan szemlélik a mérleg baljósan kilengő mutatóját, s akiket a házi- vagy szakorvosuk résztvevőként benevez. A szakmai csapat térítésmentes szűrőprogramokkal, egészségügyi és fittségi mérésékkel, elemzéseken alapuló mozgásterápiás, diétás és stresszkezelő ajánlásokkal segíti az akciót, és a helyi fitnesztermekkel együttműködve ingyenes belépőjegyeket is biztosítanak a résztvevőknek.

A „Legfittebb település” háziverseny keretében a kistérségek az elért mérési adatok alapján akár egymással is vetélkedhetnek, az eredményekből pedig komplex statisztikák és tudományos publikációk is készülnek majd. A programot első körben Budapesten, és a főváros agglomerációs területén indítják el.
 

KIKRE SZÁMÍTANAK?
Elsősorban azokra a 40–65 évesekre, akik:
- egészségügyi kockázattal rendelkeznek – magas vérnyomás, emelkedett koleszterinszint, cukorbetegség, dominálóan hasi típusú elhízás stb. –, és javarészt inaktív életmódot folytattak;
- már kialakult betegségekben, szövődményekben szenvednek – infarktus, agyéreredetű előzmények, érszűkület, vénás betegségek, gerincfájdalmak, ízületi gyulladások, csontritkulásos panaszok stb. –, és a mozgásterápia/fitnesz nem ellenjavallt számukra, sőt állapotukon mindez jelentősen javítani képes;
- diétás nehézségekkel küzdők – inzulinrezisztencia, anyagcsere-betegségek, policisztáspetefészekszindróma (PCOS), pajzsmirigybetegségek stb.
A programhoz regisztráció útján lehet csatlakozni.
Az érdeklődők további információhoz a +36-70/883-3686-os telefonszámon, illetve az
office@medicalfitness.hu elektronikus levélcímen juthatnak.

Címkék: Egészségünk