• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Mire gondol a nő szex közben?

Szerző: Mérei Kata
A legjobb esetben természetesen semmire, egyszerűen csak átadja magát az élvezeteknek. A nő azonban éppen attól nő, hogy nagyon nehezen tudja leállítani az agyát, és szinte egyfolytában elmélkedik valamin. Még akkor is, amikor erre semmi szükség nincs.

A nők hajlamosak még a szexet is túlgondolkodni. Ha friss a kapcsolat, azért, ha tartós, azért, ha a vége felé jár, akkor meg azért. Ezért muszáj osztályozni az elméleteket, hiszen más jár az agyunkban a kapcsolat egyes szakaszaiban.
A legelején, amikor friss egy kapcsolat, még ezerfelé jár az agyunk. Vajon milyen lesz? Vajon én milyen leszek?

Amire gondol a nő: „Vajon tetszem-e így neki vagy húzzam be a hasam még jobban?”

Ezt persze lehet variálni a „Nem túl erős a fény?”, „Nem túl vastag a combom?”, „Nagyon látszik a narancsbőröm?” kérdéskörökkel. Amíg a férfi nem biztosítja a nőt ezerszer és még legalább egyszer arról, hogy ő a legszebb, a legcsodálatosabb és legkívánatosabb a számára, addig eszelősen jó szexben kell a nőnek részesülnie ahhoz, hogy egyetlen ilyen kérdés se motoszkálhasson az agyában. Szegény férfiakra ilyen szempontból nagy felelősség hárul. A nőknek viszont végre fel kellene ismerni, hogy szex közben a férfiak igen kis százaléka fixírozza az apróbb hibákat, a vélt vagy valós súlyfelesleget. Ők csak élvezni szeretnék, és ha erre a nő nem képes, akkor mindkettejük számára kisebb lesz az élmény. Ezt pedig egy felesleges kiló sem éri meg.

Amire gondol a nő: „Hú, ez nagyon megy neki!”

Nagyszerű dolog, amikor egy friss kapcsolatban ilyen kellemes meglepetés ér az ágyban. Bizonyos fajta megnyugvás és elégedettség a nőnek. Akinek persze másnap már azon jár az esze, vajon kitől és hol szerezte a férfi a tapasztalatait. Ami egyrészt nem tartozik ránk, másrészt meg nem mindegy?

Amire gondol a nő: „Aj-aj! Ez ruhában nem látszott...”

Sajnos, érhetik a nőket – és ne legyünk álszentek, a férfiakat is – kellemetlen meglepetések. Szőr ott, ahol az nekünk nem tetszik, túl kicsi, túl nagy – értse, ki mire szeretné –, pattanások, szemölcsök. Igenis vannak olyan szépséghibák, amelyeket a ruha áldón eltakar. Egy tartósnak szánt kapcsolatban ezen túl kell lépni, ha maga az aktus jó, akkor ilyen apróságoknak nem szabad számítania, hiszen a szex a szerelem fizikai beteljesülése. Ha zavaró tényező a szemölcs, a pattanás, a szőr és egyebek, akkor talán valami hiányzik a nagy szerelemhez.

Amikor a kapcsolat stabillá válik, nagy meglepetések már nem érhetnek szeretkezés közben. Ekkor már a saját vagy a másik külseje a fontos, nem pedig az, ki mit hozott magával a kapcsolatba vagy mit tanult az erotikáról.

Amire gondol a nő: „Na, ez most nagyon ott volt.”

Ez egy igen szerencsés eset. Lássuk be, egy tartós kapcsolatban vannak jobb, és persze kevésbé jó együttlétek, amelyek nem annyira – úgymond – ütősek. Persze ezek is lehetnek kellemesek, de igen felemelő, amikor még egy többéves vagy évtizedes kapcsolatban is érnek robbanásszerű érzések.

Amire gondol a nő: „Vajon kikapcsoltam a sütőt?”

Amikor egy nő feleség és anya is egyben, akinek el kell látnia a gyerekeket, a férjet, vezetnie kell a háztartást, valamint munkába járni, akkor nagyon nehezen tud teljesen kikapcsolni. Ez vonatkozik arra a sokszor rövid időre is, amikor a feladatai mellett végre jut idő az összebújásra. Így azonban nehezen jön az orgazmus. Próbáljanak a kedvesre koncentrálni!

Amire gondol a nő: „George Clooney, Antonio Banderas, Brad Pitt.”

És ez persze szabadon felcserélhető az éppen aktuális kedvenccel. Egy tartós kapcsolatban vagy házasságban nem bűn néha másról fantáziálgatni szex közben. Sőt, nem is feltétlenül jelenti azt, hogy máshol kellene keresnünk a boldogságot. Egy kis kalandozás – szigorúan fejben – ismeretlen területekre, akár fel is dobhatja a szexuális életet. Persze a legjobb ezt titokban tartani.

Sajnos, az sem ritka, hogy egy tartós vagy annak indult kapcsolat kifullad. Amikor közeleg a kapcsolat vége, gyakorta maga a szex is kínlódássá válik.

Amire gondol a nő: „Essünk már túl rajta, mindjárt kezdődik a film.”

Nos, igen. Amikor már sehol semmi öröm, amikor nyűg az egész. Ezt kár is erőltetni. A szexet is, és a kapcsolatot is.

Amire gondol a nő: „Pedig de jó is volt régen.”

Valóban, régen. Rémes dolog szeretkezés közben a szeretkezésről nosztalgiázni. A tűz kihunyt. És ne higgyék, hogy a férfi ebből mit sem sejt. Ugyanakkor mindez még nem feltétlenül jelenti a kapcsolat végét. Ha csak a szexszel van a gond – és azzal is csak annyi, hogy unalmas –, apró trükkökkel, praktikákkal javíthatnak rajta. Persze, csak ha van rá igény.

Amire gondol a nő: „Na, ezt most nagyon nem kéne. Hagyjon már.”

Amikor a másik testétől, érintésétől csak egy nagy nem lebeg a szemünk előtt, akkor érdemes máris csomagolni. Nem is párkapcsolat az, ahol a testiség nem egyértelmű vagy vágyott dolog. A testiséggel együtt az egész kapcsolatot is elutasítjuk. Hangsúlyozandó azonban, hogy ez csak akkor lehet valós, ha rendszeresen nem kívánjuk a másik közelségét, érintését.