• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Nagyvilági állattörténetek

Szerző: U. Á.

KÍGYÓŰZÉS. Véletlenül gyújtotta fel a házát Helsinkiben egy férfi. A kertben rejtőzködő kígyótól akart megszabadulni, ezért lelocsolta benzinnel. Pechére a közelben lévő fűnyíróra is fröccsent a gyúlékony anyagból, amitől aztán a tűzforró gép lángra lobbant. Az extrém szárazság miatt a tűz gyorsan átterjedt a fából készült házra, hamarosan az egész épület lángra kapott. A  kár ötmillió forint. Azt nem tudni, a kígyó túlélte-e a balesetet…

PIÁS SÜNÖK. Furcsa esetről adott hírt a Thüringer Allgemeine Zeitung. A cikk szerint egy játszótér közelében üvegnyi tojáslikőr társaságában láthatólag tökrészeg sünökre bukkantak Erfurtban. A megtalálók értesítették a rendőrséget, a járőrök a közeli állatkertbe vitték a tüskés részegeket, ahol addig vigyáztak rájuk, amíg kiheverték a másnaposságot. Arról egyelőre nincs hír, miképpen került a sünök birtokába a tojáslikőr, s hogy miért hívtak rendőrt hozzájuk.

SZOLIDARITÁS. Dániából két honfitársnőnk megható videofelvételt juttatott el a Magyar Madártani Egyesülethez. A beszámoló szerint a kék cinegepár egyik tagja a fiókák kikelése utáni napokban elpusztult. Ekkor a lányok észrevették, hogy egy ökörszem etetni kezdte a félárva cinegefiókákat. Az özvegyen maradt cinkeszülőt ez olyannyira nem zavarta, hogy a nagyvonalú segítőtől időnként ő maga vette át az élelmet. Feltehetőleg az ökörszem is a közelben költött, mert májusban gyakran látták fészekanyagot gyűjteni.