• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Nők az üvegplafon alatt

Szerző: Hardi Judit
Elvesztegetjük a társadalom felének tehetségét – hiszen csak elvétve találunk nőket vezető pozícióban. Pedig a hölgyek jelenléte erősíti a vállalkozásokat.

Fotó: Reuters

Rejtett kincs Európában: az aktív nő – e címmel hívott össze konferenciát Budapestre nemrégiben az Európai Regionális Szervezet. A „láthatatlan” munkaerőről beszélünk. Egyrészt, mert a háztartásban végzett munkája még mindig magától értetődő, hiszen kit érdekel, hogy egész nap otthon sikál, főz, gyereket nevel, míg a férfi kemény munkával keresi a kenyeret? Másrészt pedig ugyanazért a munkáért az erősebb nem képviselői még mindig többet kapnak, s könnyebben jutnak feljebb a ranglétrán. Nem csak mítosz tehát az üvegplafon, amibe a karrierjüket építgető nők verik be gyakran a fejüket…

Magyarországon a pályakezdő hölgyek átlagosan ötödével keresnek kevesebbet, mint férfi kollégáik, ráadásul minél többet tanultak, annál kevésbé fizetődik ki: míg segédmunkásként csak 6-7%-kal visznek haza kevesebbet, addig a középvezetőknél 19, a felsővezetőknél pedig 26% a különbség. Nos, 290 megvizsgált nagyvállalat körében 56%-kal volt magasabb a nyereség azoknál, ahol a vezetők között legalább egy nő szava is számított, mint ott, ahol csak férfiak döntöttek a fontos kérdésekben.

Mit tehet az igyekvő, alkotókedvű hölgy? Indíthat például önálló vállalkozást. Nem túl nagyot, de élet- és működőképeset. Az európai vállalkozások mindössze 33%-a van a szebbik nem kezében, ám ma már számos kezdeményezés ösztönzi őket, hogy egészen fiatalon vágjanak bele elképzeléseik megvalósításába. A tudásuk megvan hozzá: az unió diplomás állampolgárainak 55%-a nő; s Magyarországon az érettségizett lányoknak a 35,5, a fiúknak pedig 24,7%-a dönt a továbbtanulás mellett.

Sok esetben a nők sem bíznak eléggé önmagukban, sőt folyamatos lelkiismeret-furdalással ingáznak a család és a munkahely között. Pedig nem kéne. Egyik munkát sem helyezhetjük a másik fölé: a mosogatás, gyereknevelés ugyanúgy fontos feladat, mint egy vállalat kormányzása. Nem kevés hölgy esik abba a hibába, hogy minden területen százszázalékos teljesítményt akar nyújtani: feleségként, anyaként, beosztottként, főnökként. Folyamatos dilemma, hogy mit állítsanak a rangsor elejére? Mindegyik területen lehet tökéletes munkát végezni – csak nem ugyanabban az időben. A legfontosabb tehát, hogy a lehetőséget teremtsék meg a nők számára: hadd dönthessék el maguk, hogy az élet mely területén szeretnének kiteljesedni leginkább.

Ki mosogasson? Örök vitatéma: kinek a kezében áll jobban a porszívó vagy a mosogatószivacs? Honfitársaink többsége szerint ez nem is kérdés: a nőkében. De hogy ki mennyit robotol otthon, abban már nem ilyen nagy az egyetértés. Ami a ház körüli teendőket illeti, mindkét fél kicsit szorgosabbnak látja magát. Az viszont megállapítható – legalábbis a felmérések szerint –, hogy a férfiak házias kedve az évek múlásával lanyhul. Míg a fiatal párok (főleg, akik még nem élnek házasságban) örömmel és dalolva osztanak meg majd’ minden háztartási terhet, addig az összeszokott párosoknál inkább jellemző: apa mosdik, anya főz…