• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Tánccal készüljünk a bikini szezonra

Szerző: Kovács Réka
A sanyarú fogyókúrák és a végeláthatatlan erősítő edzések helyett ma már sokan inkább valami alternatív, szórakoztató edzésformát választanak, mint amilyen a tánc – derül ki a NESTLÉ FITNESS friss felméréséből.

Nem is meglepő, hiszen ki ne szeretné könnyedén és vidáman elérni a kívánt alakot a bikini szezonra? A bikini szezon pedig könyörtelenül megérkezett. Ez viszont senkit ne tántorítson el, hogy folytassa vagy belekezdjen valamilyen szórakoztató mozgásformába, mint például a zumba. A felmérésben résztvevő hölgyek háromnegyede egyébként szívesen választaná a táncot mozgásformának, mert könnyed, szórakoztató és hatásos, de nem csupán ezen előnyök miatt szavaznak a táncra a nők, hanem azért is, mert döntő többségük popsztárra szeretett volna hasonlítani gyerekkorában, a legtöbben Jennifer Lopezt utánozták a tévé előtt ugrálva.

A hölgyek közel fele hetente, negyede naponta sportol. „Miközben a legtöbben rendszeresen mozognak, a megfelelő étrendre csak a felmérésben résztvevők alig több mint egyharmada figyel tudatosan” – hangsúlyozza Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa. „Pedig a kiegyensúlyozott életmódhoz nem csupán a fizikai aktivitás, hanem az átgondolt étkezés is hozzátartozik. Ennek elmaradhatatlan része a napi ötszöri evés és a megfelelő folyadékfogyasztás” – teszi hozzá a dietetikus, aki a sportos vagy éppen kevésbé aktív életformát követőknek is azt javasolja, hogy ne indítsák reggeli nélkül a napjukat. A kiegyensúlyozott reggeli a szakember szerint tartalmaz teljes értékű gabonával készült élelmiszert (pl. gabonapelyhet), friss zöldséget vagy gyümölcsöt, fehérjét (pl. tejet, joghurtot) és valamilyen innivalót (ásványvizet, teát, friss gyümölcslevet).