• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Ügyintézés rugós bicskával

Szerző: kispataki
Ha foglalkozást kellene választanom, alighanem családsegítő hivatalnok lennék. Elesett emberek gondjain enyhíteni, megszorult családok életén könnyíteni: igazán szép hivatás.

Aki vállalja, annak köszönet jár érte. Mindenki így gondolja, de a 61 éves inárcsi Cs. Attila a felfoghatatlan kivételek közé tartozik. Egyik nap megdöbbentő bejelentéssel állított be a helyi polgármesteri hivatal egyik szobájába: „Megöltem valakit!” Ám ennél több információt nem volt hajlandó közölni. A halálra vált munkatársak találgatni kezdték, ki lehet az áldozat. Tudták, hogy a férfi gyermek-elhelyezési ügyében járta az irodákat, így a közelükben dolgozó, ilyen esetekkel foglalkozó kolléganőjükre gondoltak. Menten megcsörgették a telefonját, ám a készüléket senki nem vette fel. Az egyik önkormányzati munkatársnő hozzásietett, és a látványtól halálra rémült: már a folyosón vértócsa fogadta, így nem is mert benyitni a szobába. A dabasi rendőrök az értesítésre menten a helyszínre érkeztek. A 42 éves nőt félig ülő helyzetben a földön találták, a nyakán érte a halálos szúrás. A közelben észrevették a gyilkos eszközt, a 12 centis rugós bicskát is.

A tettes a polgármesteri hivatal udvarán várakozott, nem próbált menekülni. Egykönnyen nem is tehette volna, mert polgárőrök vigyáztak rá. Kihallgatásán, a Dabasi Rendőrkapitányságon védekezni próbált. Azt állította, hogy a nő először szavakkal bántalmazta, majd a táskájával próbálta megütni, mire ő elővette az étkezéshez magánál hordott kését, önvédelemből maga elé tartotta, az áldozat pedig ebbe „belemozdult”. A helyszíni szemlén sok minden nem stimmelt, a keresztkérdésekbe is belezavarodott a gyanúsított, ráadásul a közelben dolgozó tanúk sem erősítették meg állításait. A támadó indulatát az is bizonyította, hogy a kés markolatig hatolt az áldozatba. Hogy mitől volt elkeseredett a férfi? A családját kifizetetlen kölcsöntörlesztések szorongatták, több tízmilliósra rúgott az adósság, emiatt odalett a házuk, ahonnan július 31-ig kellett kiköltözni. Márpedig egy nagy- és két kiskorú gyermek elhelyezéséről kellett gondoskodni, a kicsiket intézetben elhelyezni. Az áldozat körültekintően, nagy empátiával próbált segíteni a családnak, így semmi sem indokolta a vele szemben elkövetett merényletet.

Közfeladatot ellátó személy sérelmére, a feladat teljesítése során elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult Cs. Attila ellen, akinek a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Úgy látszik, a másokon segítés hivatása életveszélyes is lehet…

Címkék: Bűnről bűnre