• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Arcunkon egészségünk és jellemünk 1.

Szerző: Szőrös Zoltán
Kialakulóban lévő betegségről, de jellembeli tulajdonságainkról is képet adhat az arcdiagnosztika. Pattanások, kipirosodott részek, hámló, viszkető bőr – külső jelek belsőnkről, és bensőnkről.

– Az arcdiagnosztikával már Hippokratész is foglalkozott, a kínaiak pedig tovább tökéletesítették. Alapvetése, hogy a belső elváltozások a külsőn is megjelennek, így – csakúgy, mint a talp, a tenyér, az írisz vagy a hajszál esetében – az arc alapján is következtethetünk ideg-, keringési és emésztőrendszerünk, valamint a hozzájuk tartozó szervek állapotára – mondja dr. Ördögné Vecsey Katalin életmód-tanácsadó.

A bőr színének elváltozása, vagy hogy hol jelennek meg rajta gyakrabban pattanások, mitesszerek, mind-mind jelzések. Az arc egy-egy része belső szerveink információs területe, az orca a mellkasé, a tüdőé. Magnéziumhiányra utal, ha pirosodik. Az átütő erek elsősorban a tüdő léghólyagocskáinak meszesedését jelzik. Az orrcimpa a hörgő állapotáról „üzen”, probléma lehet, amennyiben száraz, viszkető. A szemöldök és szemhéj között van a máj zónája. A veséé a szemhéj alatti rész, ennek táskássága a folyadékháztartásunk küldött jel. A homlok alsó részén és az alsó ajak felső részén jelentkező elváltozás – herpeszt nemcsak vírus okozhat – a vékonybél problémájára utalhat. A homlok felső része, illetve a hajvonal alatti terület, valamint az alsó ajak alsó fele a vastagbél területe, az emésztőrendszer alsó szakaszának feleltethető meg. Szívünk állapotáról orrhegyünk és a felső szemhéj árulkodik: a sok elfojtott feszültségtől pirosabb lesz, korai stádiumban jelez a szervezet. A lép állapotát mutatja a halánték, az orrtőtől a cimpáig: ha sok a pattanás ezen a területen – miután a lép a szervezet öngyógyító képességét nagyban befolyásolja –, az az immunrendszer gyengeségére utal. A gyomorról az orr alsó harmada, és a felső ajak alsó fele, a gyomorszájról a felső ajak felső fele adhat képet. A hasnyálmirigy kivetülése az orrnyereg magasságában van. Az ajak körül a nemi szervek, az áll alsó részén a prosztata, illetve a méh esetleges problémája olvasható le.

– Az arcunkon végrehajtott beavatkozás vagy plasztikai műtét csak külsőnket változtatja meg. Ugyanakkor az analógia fordítva is hat, belsőnkhöz képest meghasonult külsőnk „hamis” képet ad: a táskákat eltünteti a feltöltés, a gondolatokat nem – tette hozzá az életmód-tanácsadó.

Az arcdiagnosztika előnye a megelőzés, eszköz az egészség megtartásához. Az energetikai szinten elindult, de komoly tünetet még nem okozó problémákat idejében, gyógyszer nélkül, életmódunk megváltoztatásával – étkezés, folyadékbevitel, pihenés, sport – és a hiányzó ásványi anyagok pótlásával orvosolhatjuk.

Írásunk második részét holnap 14 órakor olvashatja honlapunkon!