• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Karikát a fejbe!

Szerző: Valló László
Test- és fogékszerek, botoxos ránctalanítás – sokan mondják az ilyenekre: micsoda botorságok! Pedig ha tudnák, miféle „előnyökkel” kecsegtetnek ezek a szépészeti beavatkozások!

Fotó: Bohanek Miklós

Itt van például a lábujjrövidítés. Teljesen természetes, hogy ha valamelyik lábujj nem fér bele a szűk, magas sarkú cipőbe, azt le kell vágni, vagy legalábbis lenyesni belőle egy darabot. Ez az egyszerű beavatkozás akár otthon is elvégezhető (pálinkába áztatott kisbaltával), de a korszerű szépészeti műtők is készséggel állnak rendelkezésre. Semmi veszélyt nem rejt, legföljebb egy kis reumával vagy ízületi gyulladással kell számolni a későbbiekben. De mi ez ahhoz a jó érzéshez képest, hogy nem szorul a láb a szűk cipőben! Ráadásul kevesebb lábujjkörmöt is kell vágni (ad absurdum: egyet sem), ami pedig már tetemes megtakarítás a pedikűrösnél, így az egész műtét hamar behozhatja az árát.

Sokan nem értékelik igazán a testékszerek szerepét, amit a fülbe, az orrba, a mellbimbóba és egyéb, intim helyekre rakatnak a szépülni vágyók. Nem értékelik azt a kockázatot sem, ami esetenként csúnya hegesedés, fémallergia formájában üti föl a fejét. A testékszeresek azonban büszkén kockáztatnak, noha szerintem nem élnek eléggé a piercingjük adta lehetőséggel. Mert ha egyszer már létezik rajtuk függesztési hely a fülben, az orrban és egyéb területeken, azt jobban ki kellene használni: kisebb csomagocskákat, szalagocskákat, ünnep idején pedig kis csengőcskéket lehetne akasztani rájuk.

Ki meri azt állítani, hogy a csillogó fogékszer hiábavalóság? Hiszen előbb-utóbb mindegyikünk foga kilyukad! Hát akkor nem jobb, ha elébe megyünk a bajnak, és előre kilyukasztatjuk a fogorvossal? Aminek megvan az a nagy előnye, hogy ott ütünk lyukat, ahol nekünk tetszik. Nem hátul eldugva, hanem bátran a kirakatban, a legszebb elülső fogakon. És persze mindjárt be is tömetjük: fogékszerrel. Az ékszer a fogban megdönti a tabut: a lyukas fog nem valami rossz dolog többé, még csak nem is szégyen, hanem egyenesen kívánatos, nagy lehetőség. Minél több van belőle, annál nagyobb…

Korunk hatalmas fölfedezése, a nők nagy reménysége a ránctalanító botox. Van egy kis baj vele: izomméreg, és mint ilyen, az arcizmok megbénításával tünteti el a ráncokat. Akad némi kis mellékhatása is: légzési elégtelenség, halál. De hát valamit valamiért. Viszont a csúnya, ráncos évtizedek után egy olyan megifjult arc néz vissza ránk a tükörből, aminél talán csak a ma született bárány arca hamvasabb...

Címkék: Életmód