• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Újabb húsbotrány Fehérváron és Pesten!

Szerző: O. Horváth György
Állati tetemekre és rothadó belsőszervekre bukkantak Székesfehérvár határában, Budapesten pedig 22 tonna lopott sertéshús került fekete, és ellenőrizetlen csatornákon keresztül a piacra.

5 százalék áfával eladható félsertésekből egy mozdulattal lehet 27 százalékkal adózó terméket előállítani - ezt a feketézők is tudják

Két élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos hír is napvilágot látott az elmúlt napokban. Az elsőből kiderült, hogy Székesfehérvár mellett, a Lovasberény felé vezető út mentén több mázsa elhullott csirke tetemére és rothadó állati belsőségre, belekre bukkantak – számolt be az fmh.u.

Mint kiderült, ezen az útszakaszon gyakori az illegális szemétlerakás. Ekkora mennyiségű állati tetem, azonban ritkán kerül ide, ugyanis kétszáznál is több döglött csirkére és belsőségre találtak most. Nehezítheti kideríteni, hogy honnan származnak az állatok, ugyanis az elmúlt másfél-két hónapban végig fagyott. Így a tetemek mostani állapotából nem lehet megállapítani, mikor is hullottak el, azaz mikor is kerülhettek az út mellé. A baromfitetemeket mindenesetre már elszállíttatták, azokat elégetik. Az eset kapcsán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomozást indít ismeretlen tettes ellen.

Ahogy szintén a rendőrség kezdett nyomozni abban az ügyben, melyben 22 tonna, vagyis egy kamionnyi, 9 millió forintot érő sertéshús tűnt el. A HavariaPress arról számolt be, hogy kiskunfélegyházáról indítottak Olaszországba egy kamionnyi sertéshúst, de az nem ért célba. Kiderült, hogy a hús Budapestre került, s ott a feketepiacon terítették szét. A rendőrség egy 38 éves hatvani férfit gyanúsít az ügyben.