• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Tanuljon táncolni az internetről!

Szerző: Szalontai Anna
Az internet segítségével is megtanulhatunk táncolni? A hogyanról Berta Tamást és Molnár Dávidot, a Your Dance online tánciskola alapítóit kérdeztük.

– Ha az ember meglát egy táncoló párt, akaratlanul is járni kezd a lába, miközben nem ritkán megszületik a vágy: én is szeretnék úgy táncolni, mint ők. A tánc fontos szerepet tölt be az ismerkedésben is: e felismerés már úgy 12 éves korban, az első iskolai diszkón megszületik, s az idő múlásával megerősödik – mondja Berta Tamás.

– Elszomorító tapasztalat, hogy sokan nem tudnak táncolni, legfeljebb csupán lötyögni egymással. Szerintem a tánctípusok ismerete, néhány egyszerű lépés elsajátítása a mindennapok elengedhetetlen része. Akik egy-egy szórakozóhelyen csak a bárpultot támasztják, nem is érezhetik igazán jól magukat – teszi hozzá Molnár Dávid.

– Hogyan lehet az internetről táncolni tanulni?
– A tanulni vágyóknak nincs más dolguk, mint ellátogatni a www.yourdance.hu oldalra, ahonnan elérhetőek oktatóvideóink. E felvételeken két profi versenytáncos öt, különböző táncstílusban előadott koreográfiái – diszkótánc, mai slágerek, salsa, hip-hop, a 80-as és 90-es évek diszkótánca – vehetők szemügyre. A regisztráció után, a megfelelő – kezdő vagy haladó – szintű, illetve stílusú videó kiválasztását követően, sms küldésével lehet fizetni az oktatóanyagért. Négyszáz forintért 10-13 perces komplett koreográfiát adunk, s immár nincs más hátra, mint a gép előtt figyelni tánctanáraink lépéseit és utasításait, amivel könnyen megtanulható egy-egy koreográfia – magyarázza Berta Tamás.

– Kinek jó a módszerük?
– Akiknek nincs idejük tánciskolába járni, nem kell órarendhez igazodniuk, a nap bármely szakában elkezdhetik és gyakorolhatják. A videók megállíthatóak és visszatekerhetőek, nem kell tehát attól félni, hogy bárki is lemaradna. Így a szégyenlősebbek is oldottan tanulhatnak az otthonukban. Elsősorban lépéseket és mozdulatokat tanítunk, amihez nincs szükség a tánctanát jelenlétére. A visszajelzések szerint egy heti szorgalommal az alaplépések kitűnően elsajátíthatók – értékel Molnár Dávid.

– Mi a tánctanulás hozadéka?
– Sokaknak okoz gondot szórakozóhelyen ismerkedni: hangos a zene, nincs mód a beszélgetésre. De ha egy férfi jól táncol, felkelti a hölgyek érdeklődését. Mindemellett a tánctudással a 30-as, 40-es, vagy akár idősebb korosztálybeliek is kimozdulhatnak valamelyik szórakozóhelyre hazulról. S folyamatosan fejlesztjük a honlapunkat, sok ötlet van még a tarsolyunkban! – mondja búcsúzóul Berta Tamás.

Kattintson bármelyik fotóra és megnyílik a képgalériánk!

Címkék: Tánc | Kommunikáció