• Betüméret növelése
  • Feliratkozás a Szabd Fold Online hírcsatornára
  • Cikk nyomtatása

Csányi Sándor minden nővel smárol!

Szerző: Csontos Tibor
Nagy a titkolózás a Polygram című új magyar film körül. Ami tény: napokon belül kezdik a forgatást, és a főszereplő, Csányi Sándor minden nővel smárol majd. A szereplők közt feltűnik Tompos Kátya, Péterffy Bori és az olasz filmes karriert befutott exmodell, Osvárt Andrea is.

Úgy tetszik: ha Csányi Sándor egy új magyar filmben kap szerepet, arról a produkció bemutatkozó sajtótájékoztatóján alig szabad valamit elárulni. Így volt ez már a Kaméleon etyekwoodi forgatásán is, amikor az újságírókat a színészek és az alkotók csupán általánosságokkal etették. S így volt ez a készülődő Polygamy című film esetében is, Orosz Dénes rendező és színészei a szendvicsek és az üdítők mellé alig szolgáltak fel valamit mindabból, aminek a forgatása június 22-től egy hónapon keresztül zajlik.

Az viszont a titkolózások közepette is kiderült, hogy Orosz Dénes kétségtelenül eredeti figura; ha bemutatkozó nagyjátékfimje is ilyen lesz, sok jóra számíthat. A Debrecenből származó, leborotvált fejű, szemüveges, bársonyzakós filmcsináló hat éven keresztül hiába jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, nem vették fel. Már-már hivatásos naplopónak készült, amikor kínjában elvégzett egy szociálpedagógia szakot, amivel, mint mondta, fogalma sincs, mit lehetne kezdeni. Az amatőr filmezéshez annál több köze volt, a Melletted című rövidfilmjével pedig már feltűnést is keltett. A filmegyetemet sem adta fel, a forgatókönyvíró szakot befejezte, most pedig elkezdi élete első játékfilmjét, többek között a Valami Amerika 1-2. rendezőjének, Herendi Gábornak a producersége mellett. Herendi, miután elolvasta Orosz Dénes forgatókönyvét, megjegyezte: szívesen megrendezné – de az ambiciózus sztoriíró nem engedte kiénekelni szájából a sajtot.

– A férfiak minden nővel szeretnének lefeküdni, aki tetszik nekik, de vajon mi történik, ha ez be is következik? – árulja el decemberi bemutatásra tervezett filmjének kulcskérdését a rendező. – Romantikus komédia lesz, ami nem minden romantikus komédiáról mondható el. Egyébként a 7-es buszon utazva hasított belém a film ötlete, de eltelt egy kis idő, amíg kiderült, mit akar tőlem a történet és én mit akarok a történettől. S mivel egyszerre vagyok a film forgatókönyvírója és rendezője, idéznem kell egyik kedvenc Tarantino-mondásomat, mely szerint a rendező azt mondja, addig nem nyúl a történetbe, amíg nincs kész a forgatókönyv, s ha ez elkészült, rendezőként kijavítja, amit a forgatókönyvíró elrontott.

Csányi Sándor szerint izgalmas és szellemes a Polygamy sztorija. Naná, mondhatnánk, hiszen elárulja: az előzetes próbák alapján majdnem minden jelenete a kedvencei közé tartozik – mint megjegyezte, „majd’ minden jelenetben smárolok”. A nőkre sem panaszkodhat, hiszen többek között Tompos Kátya, Péterffy Bori és a végre magyar filmbe is meghívott, olasz karriert befutott exmodell, Osvárt Andrea is polygamyzik.

A sajtótájékoztatón megkérdezték Orosz Dénest, hogy ez a szexkalamajka életrajzi elemként tűnik-e fel a filmjében, mire a rendező felsóhajtott: „Bárcsak önéletrajzi elem lehetne...”

Bármelyik fotóra kattintva megnyílik a képgalériánk!