• Szűrések beállítása
 • Szerző szerint
 • Címke szerint
 • Dátum szerint
szűrés adott napra:
vagy
szűrés időintervallumra:
-tól
-ig
 • máj
  18
  Ugye, máskor is jöttök?
  20
  18

  KÓRHÁZ ÉS MOSOLY – vajon találkozhat e kettő? A betegség sosem jó, de a Mosolygó Kórház Alapítvány önkéntesei úgy gondolják, derűt csempészhetnek a gyermekosztályon fekvők életébe. Az egri csoport tagjaival arról is beszélgettünk: őket is gazdagítja, hogy meglátogatják a betegeket.

 • máj
  08
  Hangyakirálynő
  20
  18

  Szerette a macska selymes szőrét simogatni. Nyugalom öntötte el, s míg hallgatta a dorombolást, derűsebbnek tűnt a rideg özvegyélet. A macskát még együtt fogadták magukhoz a megboldogult férjével.

 • máj
  06
  Intő jel a zsibbadás
  20
  18

  SOKÁIG A FELNŐTTEK cukorbetegségének gondolták a 2-es típusú diabéteszt, ám ez is egyre gyakoribb a serdülők körében. A cukorbetegség szövődményei is korán megjelenhetnek – tudtuk meg dr. Barkai László professzortól, a nemrégiben nyílt egri Országos Gyermek Neuropátia Centrum vezetőjétől.

 • máj
  05
  Mint anyját a gyermek
  20
  18

  VERSEKHEZ FORDUL, aki nem a szavak embere, hogy köszönetet mondjon. Legyen akár idilli, akár viharos a szüleinkhez fűződő kapcsolat, mégis meghatározza a sorsunkat – ezt élték meg nagy költőink is.

 • ápr
  24
  Dilis vagy zseniális?
  20
  18

  A SZESZÉLYES ÁPRILIS a bolondok hónapja, de feltehetjük a kérdést: ki is a bolond? A királyok csörgősipkás udvari mulattatói hajdan olyat is kimondhattak, amiért másnak fejvesztés járt. A józan átlagból kitűnő tudósok olykor megmutatják a hóbortos arcukat, sőt a Nobel-díjnak van „dilis” változata. Sok feltalálót merész ötleteik miatt néztek kelekótyának, de…

 • ápr
  22
  Türelemüvegtől a vámpírölőig
  20
  18

  AZ EGRI RÉGISÉGVÁSÁR szervezőjeként sokan jól ismerik már Galyó Bélát, aki most új látványossággal rukkolt elő. A százéves minivarrógéptől az ivócsanakon át a spárgafogóig ezernyi tárgyat csodálhatunk meg az újonnan megnyílt Egri Látványtárban, és remek históriákat is hallunk a szenvedélyes gyűjtőtől.

 • ápr
  21
  Szívhez szóló tanácsok
  20
  18

  A SZÍVÉS ÉRRENDSZERI betegségek megelőzése igen fontos, mert ezek jelentik a vezető halálokot a magyarok körében is. Ám sokan a felírt koleszterincsökkentőt is hamar elhagyják. Milyen tanácsokat adjon az orvos, hogy azokat a beteg megszívlelje? – erről is szó esett az egri kardiológiai kongresszuson.

 • ápr
  19
  Mérgelődne a palóc király
  20
  18

  ABA SÁMUEL, első választott királyunk nyugodhatott Feldebrőn, ezért is becses műemlék az évszázadok nyomát viselő templom. Altemplomának lépcsői a középkorba vezetnek, freskói Európa-szerte híresek. A templom gondnoka azt panaszolja: beázás rongálja a műemléket, megóvásra szorulna.

 • ápr
  13
  Kortalan karrierálmok
  20
  18

  Ha a női esélyegyenlőségről beszélünk, sokszor csak a fiatal családos nőkre gondolunk, akiket leginkább rugalmas munkabeosztással segíthetnek a cégek. Ám az ötvenesek is gyakran rákényszerülhetnek, hogy új irányt adjanak a pályájuknak és állásinterjúkra járjanak. Sokszor energiával telve dolgoznak, és semmi sem fékezi őket, mert már szárnyra bocsátották a…

 • ápr
  11
  Furcsaságokkal kopogtat a kór
  20
  18

  SZEGÉNY FÉRJEM felkel az asztaltól, és nem emlékszik rá, hogy mit ebédelt. Régi verseket szaval, azokat nem felejtette el – panaszolta az idős asszony, akivel az egri Alzheimer Café előadásán találkoztunk. A demencia egyre többeket érint, ahogyan öregszik a társadalom, s a kór az egész családot megviseli.