• Szűrések beállítása
 • Szerző szerint
 • Címke szerint
 • Dátum szerint
szűrés adott napra:
vagy
szűrés időintervallumra:
-tól
-ig
 • aug
  23
  A némaság foglyai
  20
  18

  NEM TUDUNK SZÓLNI – fogalmazta meg Kulka János színművész, miért nehéz az afáziás betegek érdekképviselete. A sztrók után az esetek mintegy harmadában beszédfogyatékosság marad vissza, ami rehabilitációra szorul. Hogy ez hozzáférhető legyen, azért sokat tesz az Újrabeszélők Egyesülete.

 • aug
  22
  Lélekkel készül a Kenyér
  20
  18

  MINDENNAPI KENYERÜNK hajdan oly megbecsült volt, hogy imába foglalták. Aztán ráfanyalodtunk a gyenge minőségű, morzsálódó, nehezen szeletelhető veknikre. A Kenyér – ezt ma már újra nagybetűvel írják. Jászberényben, Tukacs Roland világbajnok péknél kutattuk a jó kenyér titkát.

 • aug
  20
  Összetartozó életek
  20
  18

  A MAGYAROK ARATÓKOSZORÚJA is köszönti az idén az ünnepet. A hagyományainkat idéző koszorút a zengővárkonyi Szalma-Kincs-Tár önkéntesei három teljes napon át készítették a hazánk 19 megyéjéből, valamint Erdélyből és a Kárpátaljáról érkezett búzából, majd a Szent István-bazilikában tették közszemlére.

 • aug
  17
  Sürgetni nem szabad!
  20
  18

  ELÉG EGY ROSSZ MOZDULAT, szerencsétlen véletlen, s az élet már nem lesz ugyanolyan. A balesetek áldozatainak kínál sorstársi közösséget a civil kezdeményezésből született TraumaAmbulancia. Milyen lelki munka vár a felgyógyulókra? – erről az egyesület alapítójával, továbbá pszichológus szakemberrel beszélgettünk.

 • aug
  11
  Túrából terápia
  20
  18

  LOMBZÚGÁS, madárcsicsergés, patakcsobogás – testi-lelki felüdülésre mindenki vágyik. Egyre többen töltik fel a természetben a lemerült „elemeket”. A túrázás felér egy terápiával, véli az ózdi természetgyógyász-házaspár is, ezért nekik az a mottójuk: Az erdő a mi rendelőnk.

 • aug
  07
  Éltető nedvek
  20
  18

  A VÉRÁTÖMLESZTÉS ÉLETEKET MENTHET baleset vagy műtét esetén, amihez a vércsoportok azonosítása nyitott utat. Az AB0-rendszert Karl Landsteiner fedezte fel, az orvosi Nobel-díjas tudós 150 esztendeje született. S vajon milyen véres históriákat őriz még a történelem?

 • júl
  27
  Lélek és test csatái
  20
  18

  A SÚLYOS KÓR diagnózisa az orvosi kezelés mellett lelki munkát is kíván. Hajdan a gyógyítók a maga teljességében szemlélték az embert, ma is erre volna szükség – mondta egri előadásán dr. Darnói Tibor, aki a holisztikus orvoslásban hisz. A páciens szerepet kap a gyógyulásában, segít az önszuggesztió is.

 • júl
  24
  Talpraesett kivándorlók
  20
  18

  „ÚGY ELFOGY A MAGYAR, mintha nem lett volna” – Ady Endre aggodalma aktuális. Kivándorlási hullám tanúi vagyunk ma is. A hírek szerint akár egymillió magyar lehet, aki szerencsét próbált külföldön, illetve kinn él, dolgozik. Mitől függ, hogy közülük ki boldogul, s ki marad gyökértelen? – faggattuk a pszichológust.

 • júl
  23
  Nincs annyi ölelés
  20
  18

  SOK ERŐRE és még több szeretetre van szükségük a nevelőszülőknek, hogy begyógyítsák a sérült gyermekek sebeit. A Máltai Szeretetszolgálat hálózatában 87 nevelőszülő 212 gyermekről gondoskodik. Pályázati támogatásból most tovább fejlődhetnek, bővülhetnek. Egy Heves megyei nevelőcsaládnál jártunk.

 • júl
  12
  Irodista mackóalsóban
  20
  18

  SOKAK ÁLMA otthonról dolgozni, hiszen ez a rugalmas forma számos előnnyel kecsegtet. Az Európai Unióban a 15–64 éves munkavállalók közül minden huszadik él a home office előnyeivel – derül ki az Eurostat felméréséből. Hazánk a sereghajtók közt kullog. Tényleg lazsál, aki nem jár be naponta a munkahelyére?